Päikesejänkud õppisid esmaabi andma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päikesejänku lasteaia mudilased õppisid esmaabi andma.
Päikesejänku lasteaia mudilased õppisid esmaabi andma. Foto: Erakogu

Pärnu Päikesejänku lasteaias tegutsevad õppetööd toetavad meeskonnad ja esimest aastat on töörühmadesse kaasatud lapsevanemad.

Tervisemeeskond korraldab tervist edendavaid üritusi nii lastele kui täiskasvanutele ja toetab oma tegevusega terviseõpetust lasteaias. Seekord korraldati vanematele lastele esmaabi õpituba. Koos tervisemeeskonna ja lapsevanemaga õpetati lapsi esmaabi andma.

Iga inimese kohus on abi anda ja igaühel on õigus abi saada. Varajases eas omandatud teadmised võivad olla abiks, et laps ei satuks iga väiksema kriimu pärast paanikasse, vaid teaks, kelle poole pöörduda ja mida sel juhul tehakse.

On huvitavam ja veenvam, kui õpetusi jagab spetsialist. Appi tuli Nublu rühma Sanderi ema Tea – tema on tervishoiutöötaja –, kes tutvustas lastele ja õpetajatele oma ametit. Ta tutvustas esmaabi andmise võtteid ja vahendeid. Lapsed olid rõõmsad, et said ise proovida „haava“ puhastamist, sidumist ja plaasterdamist. Mudilased said teada, kes võib abistada, milliste vahenditega ja millises järjekorras midagi tega. Uute oskuste omandamine pakkus lastele suurt huvi. Tore oli, et neil tekkis „haava“ sidumise käigus huvi sõlme tegemise vastu. Sidumisoskus on kooliminejate jaoks oluline.

Lapsed kogesid, et väiksemate traumade korral saab iseennast edukalt aidata ja nad on võimelised kaaslastki abistama.

Õpitoas osalenud Pesamunade pererühma lapsed õpetasid omandatud oskusi rühmas noorematele lastele ja kodus pereliikmetele.

Öeldakse, et õnnetus ei hüüa tulles. Esmaabi õpitoas omandatut saavad Päikesejänku kasvandikud edukalt kasutada edaspidises elus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles