Rääma kool kogus kaasmaalistele raha

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rääma põhikooli sõbrapäevaeelsel heategevuslaadal koguti raha Ghana ja Keenia laste haridustee jätkamiseks.
Rääma põhikooli sõbrapäevaeelsel heategevuslaadal koguti raha Ghana ja Keenia laste haridustee jätkamiseks. Foto: Kadri Mekk

Pärnu Rääma põhikooli õpilased korraldasid täna heategevuslaada, mille tulu annetatakse MTÜ Mondo tarkusefondi. Täpne summa selgub järgmisel nädalal.

Laadal oli väljas ka annetuskast, kuhu poetati kokku 46,94 eurot.

„Seekordse heategevuslaadaga oli meil hoopis teistlaadne eesmärk: ületame nii riigi kui mandrite piire ja toetame kaasmaalise haridusteed,“ ütles kooli direktor Elmo Joa. Rääma koolis räägiti sellestki, mis on maailmaharidus.

Õpilased olid heategevuslaadaks valmistanud nii soolaseid kui magusaid küpsetisi, käsitööd, näiteks käevõrusid, rinnanõelu, sõbrapäevameeneid jms. „Lapsed väga tahavad kaubelda,“ lausus Joa.

„Nutikas kaup läks lettidelt kiiresti, näiteks soolased suupisted olid nõutud,“ kirjeldas Joa. „Muffineid oli aga nii palju, et neid saavad valmistajad ise ka pärast laata süüa.“ Direktori lemmik olid kiluvõileivad.

MTÜ Mondo tarkusefond pakub võimalust jätkata haridusteed keskkoolis või ametikoolis neil Ghana ja Keenia lastel, kes on edukalt lõpetanud Mondo toetusprogrammi raames põhikooli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles