Veebruaris saab seemned õue külvata

Riina Martinson
, maaelu@ajaleht.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hobiaednik Katrin Uverskaja sõnas, et kuuldavasti on inimestel talikülvikatsetused häid tulemusi andnud ja paljud on oma tavapärased külvimeetodid selle vastu vahetanud.
Hobiaednik Katrin Uverskaja sõnas, et kuuldavasti on inimestel talikülvikatsetused häid tulemusi andnud ja paljud on oma tavapärased külvimeetodid selle vastu vahetanud. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Ehkki kevadet annab veel oodata, aiasõprade näpud juba sügelevad. Sel puhul osutub päästerõngaks talikülv: seemned mulda ja potid õue külma kätte.

Veebruaris võib küll aknalauale mõne pikka ettekasvatusaega nõudva taime seemneid juba külvata, kuid talikülvajate mänguruum on suurem ja hulk kevadtöid saaks praegu, rahulikul ajal ära teha.

Eestis tutvustas talikülvi avalikkusele hobiaednik Katrin Uverskaja, kelle raamatu “Talikülv” ilmumise järel kogus see meie kandis uudne taimede ettekasvatamise viis kohe hulga fänne. Paljudes paikades on Uverskaja pikisilmi oodatud lektor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles