Linlased ulatasid kirikule abikäe

Anu Villmann
, Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Kivivaringu järel Pärnu Eliisabeti kiriku aitamist organiseerima asunud Indrek Klaassenil kulus avariiolukorras pühakoja päästmiseks tiimi ja varustuse kokkusaamisele vaid tunnike telefonikõnesid.

“Kui ma kuulsin, et kiriku katusekarniisilt on kõnniteele kive ja krohvi pudenenud, asusin kohe tuttavaid ehitus- ja tehnikafirmasid läbi helistama ja uurima, kas ja kes neist saaks kirikule appi tulla,” selgitas Riigi Kinnisvara ASi Lääne piirkonna haldusjuhina töötav Klaassen.

Kodanikualgatuse korras ühinesid Klaasseni käivitatud kiriku päästeoperatsiooniga Janek Bahovski, Kaido Merila ja Silver Sarapik osaühingust Procula, Sirli Toomela-Lääts osaühingust P. Dussmann Eesti, Heiki Lehtla osaühingust Pipi Puhastus ja Andres Koger aktsiaseltsist Teede REV-2. Nemad transportisid eile hommikul kiriku juurde vajalikud masinad-tööriistad ja turvavõrgu ning hoolitsesid selle eest, et muinsuskaitsealuse kiriku kallal toimetaksid oma ala tundjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles