Fotod: Buss 30 reisijaga sõitis Halinga vallas külili (4)

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Häirekeskus sai täna kell 12.23 teate, et Pärnumaal Halinga vallas Urke bussipeatuse lähedal on sõitnud buss teelt välja ja vajunud külili. Esialgsetel andmetel sai viga kolm inimest.

Lääne prefektuuri pressiesindaja Heiko Leesmendi teatel pidurdas reisibussi ees sõitnud veoauto järsult. Otsasõidu vältimiseks sõitis bussi juht vastassuunavööndisse, kus ta suunas vastu tulnud veoautoga kokkupõrke vältimiseks bussi teelt välja kraavi.

Avarii teinud buss kuulub AS Hansabussile. Ettevõtte  müügijuhi Erkki Pärna sõnul oli õnnetusse sattunud bussi puhul tegu tellimusreisiga, mis oli tagasiteel Riiast Tallinna. 

Päästjad ja kiirabi on sündmuskohalt lahkunud. Hetkel on politsei lõpetamas sündmuskohal viimaseid toiminguid ja alustatakse bussi tagasi teele aitamisega.

Õnnetuse tagajärjel paiskus buss külili. Kiirabi on toimetanud haiglasse kolm kannatanut.

Hetkel teadaolevalt oli bussi ees liikunud veoki juht sunnitud järsult pidurdama, sest kõrvalteelt sõitis peateele ette sõiduauto. Õnnetuse täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Lääne prefektuuri operatiivjuhi Andres Sinimeri sõnul on politseinikud õnnetuspaigas abistamas kannatanuid ja reguleerimas liiklust.

„Palume kõigil liiklejatel õnnetuspaiga läheduses olla ettevaatlikud ja järgida liiklust reguleerivate politseinike juhiseid. Liiklus sündmuskohal on kindlasti veel mõnda aega häiritud," sõnas Sinimeri. "Ühtlasi paneme kõigile liikluses osalejatele südamele, et kõik manöövrid oleksid eelnevalt läbi mõeldud ja lähtuksid kõikide osapoolte ohutusest.“

Lääne päästekeskuse pressiesindaja sõnade kohaselt likvideerisid sündmuskohale saabunud päästjad bussi süttimisohu. Kannatanutega tegeles kohapeal kiirabi.

Õnnetuspaika tulid appi päästjad Pärnu-Jaagupi ja Pärnu komandost.

AS Hansabussi tegevjuht Sergei Vahnitski on seda meelt, et reisijad pääsesid tõsisematest vigastustest tänu kinnitatud turvavööle. „Meil on selline reegel, et bussijuht tutvustab enne sõitu reisijatele eeskirja,“ selgitas Vahnitski. „Muu hulgas teeb juht selgeks, et turvavöö peab olema kinni.“

Hansabussi tegevjuht sõnul käitus bussijuht pärast avariid professionaalselt. „Juht jäi rahulikuks ja juhendas reisijaid, kuidas bussist välja minna,“ märkis Vahnitski. Ta lisas, et seejärel kutsus bussijuht abi hädaabinumbril 112.

Hansabussi tegevjuht tõi esile, et õnnetusse sattunud bussi rehvid olid heas seisus.  

Bussifirma tellis pärast õnnetust asendusbussi, misjärel reisijad jätkasid teekonda.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles