Vene keele päev viis Tammsaare ja Are kooli õpilased kokku

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammsaare kooli õpilased tõid Are kooli külakostiks lavastuse "Lõvi Leo õpetab liiklust".
Tammsaare kooli õpilased tõid Are kooli külakostiks lavastuse "Lõvi Leo õpetab liiklust". Foto: Erakogu

Are koolis olid külalisteks Pärnu Tammsaare kooli 3.k, keelekümblusklassi õpilased. See oli kahe kooli üheksas kohtumine ja see näitab,  et mitmeaastasest koostööst on kujunenud traditsioon.

„Tammsaare kooli õpilased üllatasid meid näidendiga „Lõvi Leo õpetab liiklust“,“ rääkis Are kooli 4, klassi õpetaja Ülle Tiimus ja lisas, et koolipere jälgis etendust hiirvaikselt ja suure huviga.

„Meie sõbrad on õpetaja Luule Kustassoo juhendamisel agaralt eesti keelt õppinud. On näha, et nad soovivad selle väga hästi omandada, kuigi paljude kodune keel ja emakeel on vene keel,“ lausus Tiimus.

Tiimuse ütlust mööda on keele õppimine teisesuunalinegi. „Are kooli õpilased lõpetasid seekordse kokkusaamise õpetaja Hallikma juhendamisel õpitud venekeelsete luuletuste ja lauludega,“ sõnas ta.

Möödunud sügisel, kui Ares kokku saadi, jäid külalised ööbima ja õpilased valmistasid ise õppeköögis toitu. „Kartuli- ja porgandikoorimine oli kõigile paras katsumus,“ kirjeldas Tiimus. „Eluline ja oluline oskus, mis tänapäeval elevust tekitab.“

Are õpilased on Tammsaare kooli eesti keele päevadel osalenud ja Eesti rahvakombeid tutvustanud. Kohtumised on südamlikud ja üllatavad ning ühisüritusi saadab püüd oma sõpru keeleõpinguil aidata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles