Filmiõhtud pakuvad kaasamõtlemist

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue kunsti muuseumis linastuv dokumentalfilm "Perekond" kõneleb slaavlaste pereväärtustest.
Uue kunsti muuseumis linastuv dokumentalfilm "Perekond" kõneleb slaavlaste pereväärtustest. Foto: promo

Filmisõpradel on sel nädalal mitu võimalust vaadata peavoolukinost linateoseid, mis meelelahutuse asemel pigem kaasa mõtlema panevad.

Endla teatrikino näitab teisipäeval kolmeosalise maagilisest realismist kantud eepose "Araabia ööd" esimest osa "Rahutu hing" (režissöör Miguel Gomes, Portugal, Prantsusmaa, Saksamaa 2015).

Eelmisel aastal Cannesi filmifestivalil esitletud film valiti kriitikute poolt üksmeelselt parimaks festivalil linastunud teoseks. "Tuhande ühe öö" jutustuste struktuurile toetuv ja tänapäeva asetatud filmi sündmustik viib meid majanduskriisis vaevlevasse Portugali, kust hakkavad hargnema ebatavalised lood, mille kangelasteks on merineitsid, plahvatavad vaalad, õiglust nõudvad töötud, jutukas kukk, herilastega võitlev talunik ning libekeelne püsierektsiooni käes vaevlev poliitik. Kõikide nende tegelaste värvikad lood on mosaiigikillud, millest hakkab moodustuma terviklik pilt - milline täpsemalt, selgub alles järgmis osasid vaadates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles