Algasid arutelud uue kalapüügieeskirja üle

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Keskkonnaministeerium alustas üle-eestilisi kohtumisi kaluritega Pärnust, et arutada 1. jaanuaril 2017 jõustuvat kalapüügieeskirja ja võimalikke muutusi, mis vastne redaktsioon kalapüügil kaasa toob.

Keskkonnaministeeriumi kalavarude osakonna juhataja Kaire Märtin ja nõunik Liivika Näks, kes redaktsiooni koostamisega otseselt seotud, kinnitasid kaluritele, et väga suuri muutusi uuendatavas eeskirjas ei paista. Samal ajal defineeritakse selles siiski mitu uut mõistet, vabastatakse meritint püügil alammõõdu piirangust, muudetakse kaaspüük senise isendilise lugemise asemel kaalumisel põhinevaks. Rangemaks muutub ka kalapüüniste tähistamine merel lippude ja/või poidega.

Kalurid tegid ministeeriumile ettepanekuid, näiteks pikendada püügiaja lõppedes püüniste merest kõrvaldamise aega kolmelt päevalt seitsme kuni kümne päevani, kuna kolme päevaga pole arvukate püüniste väljatoomine ja mõnel juhul uute, teisetüübiliste püüniste vastu vahemine reaalne. “Selline nõue sunnib meid seadust rikkuma,” sõnasid kalurid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles