Rääma folklooripidu kutsub pastlaid kulutama

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaasikese rühm on Rääma folklooripidudel varemgi kaasa löönud.
Kaasikese rühm on Rääma folklooripidudel varemgi kaasa löönud. Foto: Ants Liigus

Laupäeval peetakse Nooruse majas Rääma folklooripidu, mis seekord kannab juubelinumbrit – 20.

Aime Oitsalu algatatud traditsiooniline rahvapidu, kus Räämal saavad kokku Pärnu folklooriseltsid, lauluansamblid ja pillimehed, on Pärnus toimunud igal aastal veebruaris, Eesti Vabariigi aastapäeva paiku. Sel aastal on peo korraldustoimkonnas Pärnu aianduse ja mesinduse selts ning pärimusmuusikud Esta Ruusmann ja Olavi Kõrre, kes ühtlasi kannavad peo peremehe ja perenaise rolli.

Rääma folklooripidu on alati olnud osa rahvusvahelise folkloorifestivali Baltica piirkondlikest ülevaatustest ja eelpidudest.

Korraldaja Terje Ojaste sõnade järgi minnakse selle aasta peol rahvapärimusele veel lähemale: seekord osalevad kõik peolised kõigis tegevustes. Eri vanuses lauljad, tantsijad ja pillimehed – kokku umbes 200 inimest – tuletavad meelde esivanemate kultuuritraditsioone, üksteisele õpetatakse tantse, laulumänge ja regilaule.

Peol osalevad folkloorirühmad Kunglarahvas, Räämakad, Kägara, Kaasike, Mesilane, Kaera-Jaan, Mummot, Kullero ja Rannalised.

Ühiseks ansambliks koonduvad kõikide tantsurühmade pillimehed akordionistidest kontrabassi-, kitarri- ja torupillimängijateni.

Tasuta rahvapidu algab kell 14 ja lõpeb siis, kui rahval tantsimisjaks otsa saab.

Oodatud on kõik, kes soovivad taaselustada esivanemate traditsioone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles