Maa- ja linnakoolide õpilased näitasid teadmisi ajaloos

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajalooõpik.
Ajalooõpik. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ajaloo-olümpiaadi Pärnu ja Pärnumaa piirkonnavoorus jagati kohti nii eraldi kui ühises arvestuses.

Linnakoolide 6. klasside võitja oli Kerttu Roosme Kuninga tänava põhikoolist (õpetaja Kadri Polski), teiseks tuli Henriete Toomlaid Mai koolist (Elju Kase). Kolmandat kohta jagasid Karl Erik Kivimäe ja Elbe Reiter Sütevaka humanitaargümnaasiumist (Epp Pavelts).

Maakoolide esimene oli Sandra Väliste Vändra gümnaasiumist (Mari-Liis Jaanson), teine Martti Šorin Sindi gümnaasiumist (Lembit Roosimäe) ja kolmas Aimar Sakala Kilingi-Nõmme gümnaasiumist (Ly Aasav).

7. klasside parim linnakoolide ning linna- ja maakoolide ühises arvestuses oli Rasmus Ihermann Sütevakast (Epp Pavelts), teine koht läks jagamisele Rääma kooli õpilase Berit Penu (Eve Alu) ja Sütevaka õppuri Aveli Männe (Epp Pavelts) vahel.

Maakonnast oli tugevaim Jauram Reisner Are põhikoolist (Marju Sepp), tema järel reastusid Karina Kuprijanov-Arm Vändra gümnaasiumist (Ülle Utt) ja Karl Rahn Häädemeeste keskkoolist (Eve Pajuväli).

8. klasside seas oli võidukas linnast Elisabeth Proos Kuninga koolist (Kadri Polski). Teise koha sai Kristjan Lossmann Mai koolist (Elju Kase) ja kolmanda Kristi Koitla Rääma põhikoolist (Eve Alu).

Maakooliõpilastest pälvis esikoha Greete Kera Pärnu-Jaagupi põhikoolist (Tiiu Muhu), teiseks tuli Eliise Talts Paikuse põhikoolist (Mait Lind) ja kolmandaks Andreas Saarep Uulu põhikoolist (Gerli Jürimaa).

Koondarvestuses jagunesid kohad järgmiselt: Greete Kera esimene, Eliise Talts teine ja Elisabeth Proos kolmas.

9. klasside linnakoolide ja üldarvestuse esikolmiku tipus oli Hans Markus Kalmer Sütevakast (Siim Ruul), tema järel Georg Timoštšenko Kuninga koolist (Kadri Polski) ja Liisamari Viik Sütevakast (Siim Ruul).

Maakonnas oli parim Aleks Tammiksaar ja teine Martin Ilbi Vändrast (Ülle Utt), kolmanda koha sai kaks õpilast: Vete-Mari Kuningas Pärnu-Jaagupist (Tiiu Muhu) ja Lyanne Raud Häädemeestelt (Eve Pajuväli).

Gümnaasiumiosas jagasid linna- ja maakoolide õpilased ühist pingerida ning arvestus käis teemade järgi. Absolutismi ja valgustatud absolutismi tundis kõige paremini Elo Könninge ja paremuselt teine oli Karel Paan Sütevakast (Epp Pavelts), kolmanda koha sai Kristiina Marliis Tasane Koidula gümnaasiumist (Maia Erm).

Sotsialismileeri ja selle lagunemise teema tõi esikoha Egert-Marten Möllerile Sütevakast (Epp Pavelts), teise koha Meinhard Pulgale Koidulast (Siim Ruul) ja Markus Tõnutarele Sütevakast (Epp Pavelts).   

Eesti vähemusrahvusi ja eestlasi võõrsil tundis kõige paremini Teresa Pulk ja tema järel Kirke Linno Sütevakast (Epp Pavelts), Tauri Vunk Sindist (Lembit Roosimäe) oli kolmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles