Kihnu ehitatakse merepäästejaam

Silvia Paluoja
, Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu vabatahtlike merepäästjate hulgas on vallavolikogu esimees Paal Põlluste (vasakul) ja vallavanem Ingvar Saare (vasakult kolmas), kes naasevad õppuselt.
Kihnu vabatahtlike merepäästjate hulgas on vallavolikogu esimees Paal Põlluste (vasakul) ja vallavanem Ingvar Saare (vasakult kolmas), kes naasevad õppuselt. Foto: Erakogu

Kihnu mereväravasse Suaru sadamasse ja Muhu Lõunaranna sadamasse ehitatakse merepäästejaam, sest mõlemad saared on kaasatud väikesadamate mereturvalisuse arendamise projekti Balti mere piirkonnas.

Sadamatesse toob turvalisust mullu alanud ja 2018. aastani kestev väikesadamate mereohutuse projekt MASAPO (lühend nimetusest Development of Maritime Safety in Small Ports in the Baltic Sea Region), mille juhtpartner on Hiiu vallavalitsus. Rahvusvahelisse koostöösse on kogemuste saamiseks kaasatud projektipartnerina Ahvenamaa vabatahtlik merepääste.

Eesti vabatahtliku mere- ja järvepääste katusorganisatsiooni juhatuse liige Jako Vernik põhjendas ettevõtmist sellega, et viimastel aastatel on Eestis arendatud väikesadamaid ja suurenenud mereturistide arv. Seepärast on pikka aega räägitud 20–30meremiilise vahemaaga sadamate vajadusest, et meresõitjad päevateekonna järel puhata saaksid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles