Pärnu poiss Rasmus Maalinn haaras MMil liidrikoha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasmus Maalinn on avapäeva järel DN-klassi liider.
Rasmus Maalinn on avapäeva järel DN-klassi liider. Foto: Ott Kallas

Juunioride ja noorte jääpurjetamise maailmameistrivõistlustel Võrtsjärvel on avapäeva järel DN-klassis kindel liider 17aastane pärnakas Rasmus Malinn, kes kihutas kõigis neljas sõidus esimesena finišisse. Teisel positsioonil asub eelmise aasta maailmameister Kevin Grass Saaremaalt ja kolmas on Pawel Roszkowski Poolast.

Teistest Pärnu jahtklubi lipu all seilavatest roolimeestest asub Johannes Puusepp seitsmendal positsioonil, Johanna Saareke on 16., Oskar Seeman 20., Karsten Holter 21. ja Kristofer Ennok 27.. Kuni 16aastaste Ice Optimisti klassis juhib regatti poolakas Kacper Worek, talle järgnevad pärnaka Viktor Umbi õpilaner Daniel Rüütel Saaremaalt ja Pärnu jahtklubi treeneri Tõnis Vare kasvandik Sten-Markus Andresson Tallinnast. Esikuuikusse mahuvad veel Georg Paomees Saaremaa merispordi seltsist, lätlane Eduards Plavins ja mullu maailmameistri tiitli võitnud pärnakas Keith Luur. Karla Luhar on seitsmes, Markus Kostabi kaheksas ja Kaur Oskar Volt 28..

„Keskeltläbi 25-28 sentimeetri paksuse jää pinnal olev märg lumi oli õnneks ära külmunud ja tuultki piisas, järvel puhus tuul neli kuni kuus meetrit sekundis,“ ütles MMi peakorraldaja, Eesti jääpurjetamise liidu president Alari Akermann. „On lootust, et samasugused olud püsivad ja meil on plaanis pidada veel kolm sõitu nii Ice Optimistile kui DNile.“

Ice Optimistil stardib tiitlivõistlustel 31 ja DNil 29 sportlast, nende hulgas vastavalt 11 ja kümme eestlast. Meie noortele pakuvad konkurentsi Läti, Leedu, Poola, Rootsi, Venemaa ja USA jääpurjetajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles