Pärnumaa noormees jagab oma raamatut tasuta

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krismar Rosina raamat.
Krismar Rosina raamat. Foto: Krismar Rosin

Milline näeb välja Erasmuse üliõpilasvahetus? Pärnumaalt pärit Tallinna tehnikaülikooli avaliku halduse tudeng Krismar Rosin (25) on kirjutanud oma kogemusest raamatu "Erasmustan sind, Küpros".

2012. aasta suvel osales Rosin Limassolis kreeka keele kursustel. Hiljem õppis ta riigi pealinnas Nicosias rahvusvahelisi suhteid.

Tasuta e-raamatu saab alla laadida siit!

"Erasmuse vahetusaasta kestab mõne jaoks justkui terve elu. Nii palju uusi kultuure, elamusi ja seikluseid. Pole ime, et mõni meist peab koju tulles post-Erasmus-stressiga toime tulema," räägib Rosin.

Rosina jutu järgi võiks raamat huvi pakkuda tudengitele, kes on Erasmuse programmis osalenud. "X-ray kauss ja värisevad käed, mahajäävad vanemad, tuttavad ja sõbrad, kes kõik kartsid, et minuga võib miskit juhtuda," kirjeldab ta oma kogemust.

"Võib-olla oled keegi, kes pole kunagi Erasmuses osalenud. Äkki kaalud minekut, et tuua argipäeva halli, kõlisevate trollide ja Säästumarketi järjekordade vahele rohkem särtsu ja action`it. Või oled lapsevanem või tuttav ja tahad lihtsalt teada!" mõtiskleb ta potentsiaalsete lugejate üle.

Rosina ütlust mööda saab raamatust vastuse paljudele küsimustele. Kas juuste kammimine ja ülikonna selga tõmbamine aitab teeselda kohalikele investeerimispartnerit? Kas nad nõustuksid sõbra kahtlasesse firmasse investeerima?

Mida teha kana näoga Tšehhi poisiga, kes Trodose mäel minestama hakkab? Kuidas rahustada seltskonda, kui kütus hakkab otsa saama keset orgu – teel, kus kivid on jalgpallisuurused ja mõlemad sildid näitavad sama sihtpunkti? Kas kaljult alla hüpates jääb ellu? Kas prügiautojuht on nõus viima pruudi juurde, kui nõustud temaga "Pitbulli" ümisema ja tema partnerit välja vahetama? Mida teha, kui kohalikud liiklushuligaanid sind alla tahavad ajada?

Kuidas taltsutada mäslevaid jalgpallifänne ja tõrjuda rahvuslikku vaenu autos, mis on valel pool saart? Miks nad prõmmivad ustele ja karjuvad hullusi? Kas on võimalik leida õnne üheksakilomeetrisest teekonnast kesklinna, et süüa ära maailma parim kebab? Kus asub maailma kauneim apelsinipuu? Kas kibedad apelsinid armastavad? Kas Aiya Napas on grupiseks tavaline?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles