Vene luule päev inspireeris maakonna õpilasi

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juba viiendat aastat tulid maakonnakoolide õpilased Paikuse kooli, et võistelda venekeelse luule esitamises.
Juba viiendat aastat tulid maakonnakoolide õpilased Paikuse kooli, et võistelda venekeelse luule esitamises. Foto: Erakogu

David Samoilovi mälestusele pühendatud maakonnakoolide luulepäeval "Armastan tavalisi sõnu" Paikuse põhikoolis esitati venekeelset luulet.

Noorem vanuseaste esitas Valentin Berestovi ja Daniil Harmsi luulet. Kolm paremat üksikesitajat olid Andris Ermanis Tori põhikoolist (õpetaja Helene Huik), Marie Kielas Kilingi-Nõmme gümnaasiumist (Regina Arnemann) ja Siiri Luur Jõõpre koolist (Ülle Varik).

Rühmaesitustest pidas žürii parimaks Paikuse kooli kooliteemalist luulekava.

Vanem vanuseaste esitas David Samoilovi luulet ja Samanta Mihhailova ning Mihkel Mihkelson jätsid kaksikvõidu korraldajakooli Paikusele. Mõlemad on Eve Tannebaumi õpilased. Kolmas oli Paikuse kooli rühma luulekava, õpilasi juhendas Sirje Suurevälja.

Mõlema vanuserühma laureaat sai Endla teatrilt pileti "Meie aja kangelase" etendusele.

Žürii liige, kauaaegne Pärnu Postimehe ajakirjanik Grete Naaber oli sellest sündmusest vaimustatud. "See, et niisugune luulevõistlus elab, on ütlemata tore," rääkis ta.

Naaberil oli vaid kiidusõnu põhjaliku ettevalmistuse kohta. "Emotsionaalne sissejuhatus, luuletajate kaasahaarav tutvustus, slaiditaust, lapsed esitasid luuletajate kohta elava info enne võistlust. Õpetaja Eve Tannebaum on üüratu ja tänuväärse töö teinud," tunnustas ta.

Laste tase oli Naaberi sõnade järgi hea. "Et üles astusid nii eesti kui vene lapsed, õppisid nad üksteiselt. Ja grupiesitlused olid suisa vaimukad etendused," jagas ta muljeid.   

Paikuse põhikool korraldas venekeelse luule esitamise võistlust juba viiendat korda. Järgmisel aastal on kavas kaasata gümnaasiumiosagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles