Logopeedide päeval jagatakse kogemusi

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Logopeed Riina Leok.
Logopeed Riina Leok. Foto: Erakogu

Pärnumaa Rajaleidja keskus korraldab 4. märtsil üleeuroopalise logopeedide päeva tähistamiseks juba teist aastat järjest Pärnumaa logopeedidele ja eripedagoogidele teemapäeva.

„Võib öelda, et logopeedide päeva tähistamisest Pärnumaal on tekkimas on ilus traditsioon, huvi selle vastu näitab osalejate suur arv,“ lausus Rajaleidja keskuse logopeed Riina Leok.

Logopeedidele ja eripedagoogidele ütleb tervitussõnu Pärnu linnapea Romek Konsenkranius.

Ettekannetes jagatakse Leoki tutvustuse kohaselt kolleegidega välismaal saadud koolituste kogemusi. Võrumaa Rajaleidja keskuse logopeed Sirli Pikk räägib Bulgaarias toimunud autismikoolitusest, Pärnu lasteaia Mai eripedagoogid Kristiina Kunto ja Kristi Virula jagavad muljeid oma õppereisidest Peterburi ja Narva nägemispuudega laste haridusasutustesse, Pärnumaa Rajaleidja keskuse eripedagoog Signe Leht annab ülevaate õppereisist Moskva korrektsiooniinstituuti ning Riina Leok räägib Itaalias toimunud üleeuroopalisel logopeedide teaduskongressil kuuldust.

Sõna saab Tallinna Euroopa kooli eesti keele õpetaja ja personalijuht Aule Kink, kelle ettekanne käsitleb lapsi teisest keelekeskkonnast ja kultuuriruumist. Kolleegidega jagavad veel praktilisi kogemusi Pärnu lasteaia Trall vanemõpetajad Virve Lõhmus ja Kristina Paštšenko, kes tutvustavad kahesuunalise keelekümblusrühma tegevust Tralli näitel.

Teemapäeva lõpeb Kellukese lasteaia laululaste väikse kontserdiga.

Euroopas tähistatakse logopeedide päeva 6. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles