Kapteni talu pererahvas paneb kala krõpsuma

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sisemaalt pärit Haidi Väljas õppis kalast lugu pidama mere ääres kasvanud abikaasa Toomas Väljase õhutusel. Aastapäevad tagasi hakkasid nad valmistama krõpse vimmast, kohast ja ahvenast, mida mees lahest püüab.
Sisemaalt pärit Haidi Väljas õppis kalast lugu pidama mere ääres kasvanud abikaasa Toomas Väljase õhutusel. Aastapäevad tagasi hakkasid nad valmistama krõpse vimmast, kohast ja ahvenast, mida mees lahest püüab. Foto: Urmas Luik

Üle lumise välja paistab päikeses kiiskava jääkirmes mere taustal Rootsi punane maja, milleni viiv tee lõpeb õues, eksitust pole karta, sest suurel puidust alusel kinnitab kiri, et see on Kapteni talu.

Kapteni talu pererahvas ütleb sooja tere, kuid perenaine Haidi Väljas arvab, et vara on rääkida temast kui väiketootjast, sest fileeritud kalast krõpse on ta abikaasaga koos valmistanud müügiks vähem kui aasta.

“Kalakrõpsude mõte tuli pigem sellest, et meile endale need maitsesid ja mõtlesime: neid võiks ka müüa, see võiks meile olla üks võimalus anda asjale lisaväärtust ja teenida,” räägib Haidi, kuidas idee Lindi külas koduseinte vahel idanema hakkas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles