Lilia peab oma panust juba vaadiga mõõtma

Grete Naaber
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lilia Vagul.
Lilia Vagul. Foto: Urmas Luik

Doonor Lilia Vagulile kinnitab president vabariigi aastapäeva eel rinda Eesti Punase Risti teenetemärgi. Lilia on andnud verd 108 korda. Autasu üle rõõmustanud kolleegid Pärnu haiglas tegid kiire arvestuse. “Siin pole enam ämbritega tegu, panust pead juba vaadiga mõõtma,” leidsid nad.

Lilia ise tunnistab, et oma rehkenduse kohaselt peaks veel kümme juurde liitma – niipalju kordi on teda kas töölt ära kutsutud või voodist välja aetud, et teha raskes seisus patsiendile vere otseülekanne, mida aastakümneid tagasi praktiseeriti. “Ilmselt on need andmed kuidagi kaotsi läinud,” oletab ta.

Lilia särab, on soengus ja pidulik. Selgub: ta valis vestluspäevaks oma sünnipäeva, mil täitus täpselt viiekümne kolmas aastaring. Miks ikkagi see päev? Lilia naerab. Tema töö haiglas käib vahetustega ja tal on juhtumisi vaba päev. Teiseks olevat ta oma vanuse juurdekasvu juba ette ära tähistanud. Tõsi, õhtul pärast jutuajamist kohtub ta siiski veel ühe väga hea inimesega oma elus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles