Romek Kosenkranius: Tänan uue Eesti aja inimesi!

Romek Kosenkranius
, Pärnu linnapea (Toomas Kivimägi valimisliit)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Romek Kosenkranius.
Romek Kosenkranius. Foto: PP

Meie oma Eesti riik peab täna ja homme sünnipäeva. Riigi sünnipäev on igale isamaad armastavale kodanikule oluline tähtpäev. Pole ju riik midagi abstraktset, sest riigi moodustavad ja sellele annavad sisu siin elavad kodanikud, peegeldades kõiges meie häid ja halbu külgi.

Täna 98 aastat tagasi loeti kunagise Endla teatri rõdult rahvale ette dokument, mida täie õigusega peame oma riigi sünnitunnistuseks. Sellest hetkest sai siit, Pärnu keskusest ja tuhandete eestlaste südamest alguse Euroopa riigike Eesti Vabariik, mis, tõsi küll, lämmatati juba mõni päev hiljem Saksa keisririigi sõdurisaabaste all.

Läbi kogu iseseisvuse ajaloo on Eesti tee olnud okkaline, kuid eestlane on kange rahvas. Siit, mereäärselt hingematvalt kauni loodusega maalapilt, on viimase sajandi aasta jooksul üle käinud verised sõjad, häving ja surm on teinud ohtralt laastavat tööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles