Suvist Pärnut ja talvist Tartut liites sünniks ideaalne linn

Kadrin Karner
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnaarhitektil Henri Eessalul on hea meel näha, et Aida tänava kant on kõvasti hoogu juurde saanud ning elavnenud.
Pärnu linnaarhitektil Henri Eessalul on hea meel näha, et Aida tänava kant on kõvasti hoogu juurde saanud ning elavnenud. Foto: Urmas Luik

Detsembri alguses Pärnu linnaarhitekti ametis alustanud Henri Eessalu on pealinnast pärit noormees, kelle arvates ideaalse linna saaks kokku suvisest Pärnust ja talvisest Tartust.

Linnaarhitekti koht on Eessalule juba teine töökoht Pärnu linnavalitsuses. Esimesel korral saabus ta tööintervjuule otse Londoni lennult. Kui lapsehoolduspuhkusel viibinud töötaja asendamine Pärnus läbi sai, napsas noore mehe endale Tartu linnavalitsus.

Kooli järel kaalus Eessalu Londonisse elama ja tööle jäämistki, kuid kooli lõpp langes majanduskriisi ajale ja Londonis tööd leida oli tavalisest veelgi raskem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles