Kas uitavate hobuste saaga on tõesti lõppenud?

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabalt kulgevatest Kõrgekalda hobuslastest tehtud piltidest võiks näituse üles panna, nendib eri aastaaegadel loomade liikumist dokumenteerinud külaelanik.
Vabalt kulgevatest Kõrgekalda hobuslastest tehtud piltidest võiks näituse üles panna, nendib eri aastaaegadel loomade liikumist dokumenteerinud külaelanik. Foto: Karl Adami

Vändra valla mitme küla elanikud hoiavad hinge kinni: Kõrgekalda talu hobuslaste kari on püsinud viimastel nädalatel kenasti oma kodukoplis, aga kas suudab perenaine edaspidigi neid kontrolli all hoida, et ei juhtuks nii nagu mullu, kui hobud paremat toitu otsides võõrastel maadel uitasid.

“Pärast leheskandaali on asi paranenud. Viimastel nädalatel pole hobuseid põllul näha olnud. Kui nii jääks, oleks kena,” märgib põllupidaja Mihkel Jürisson, kes kasvatab Vändra vallas Orikülas 30 hektaril talirukist.

Jürissoni põld piirneb Kõrgekalda talu maadega ja enda hinnangul kaotab ta naabri hobuste tõttu igal aastal kolmandiku saagist: loomad magavad põllul, söövad lappidena orast ja tallavad käigurajad sisse. Suvel valitses kaks kuud vaikus, aga kevadel ja sügisel polnud vahepeal päeva, kui hobused oleks tulemata jäänud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles