Pärnu korvpalliklubi kaotas tugevale Šiauliaile napilt

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PRN01: KORVPALL : P
PRN01: KORVPALL : P Foto: ARDI TRUIJA/PRNPM/EMF

Pärnu Sadam võitles täna kodusaalis Balti liiga kaheksandikfinaalis Šiauliai vastu südilt ja juhtis neli minutit enne mängu lõppu kahe punktiga, kuid kaotas lõpuks 80:85.

Niisiis on tänavune Balti liiga hooaeg Pärnu jaoks lõppenud. Pärnu Sadam kaotas kahe mängu kokkuvõttes 141:186. 

Esimest veerandit valitses Leedu tiim ja võitis selle 28:18. Teisel perioodil haarasid juhtohjad pärnakad, kes võitsid selle 25:14. Nii mindi poolajapausile Pärnu meeskonna 43:42 eduseisus.

Teine poolaeg algas tasavägiselt. Pärnu Sadam juhtis enne viimast veerandit 60:59.

Pärnakad andsid edu käest kolm minutit ja 59 sekundit enne mängu lõppu, kui pärast Assem Marei tabavat kahepunktiviset oli seis 74:74.

Seejärel kärises Šiauliai edumaa viiepunktiseks. 43 sekundit enne mängu lõppu tabas Mark Dorris kolmepunktiviske ja kahandas pärnakate kaotusseisu kahepunktiseks, kuid sellele järgnenud Šiauliai rünnaku ajal teenis Joonas Järveläinen vea ja kohe pärast seda tehnilise vea.

Kohtuniku otsuse tõttu vallandus saalis publiku vilekoor: pealtvaatajad polnud sugugi nõus kohtuniku otsusega, et Järveläinen tegi tehnilisele veale eelnenud olukorras vastasmeeskonna mängija Gintaras Leonaviciuse vastu vea.

Leonavicius tabas kõik kolm välja teenitud vabaviset. Nii lõppes mäng Šiauliai viiepunktise võiduga.

Pärnu meeskonna parim mängija oli täna 25 punktiga Mark Dorris, kes tegi palju julgeid viskeid ja enamiku neist ka tabas. Väärib märkimist, et Dorris tabas 12 sooritatud kahepunktiviskest 10.

Suurepärase mängu tegid veel Norman Käbin ja Mihkel Kirves. Peale selle, et Käbin viskas 15 punkti, jagas hea platsinägemisega Pärnu tiimi mängujuht kaaslastele viis resultatiivset söötu.

Kogu mängu vältel mehiselt võidelnud ja 11 lauapalli (neist seitse ründelauda!) hankinud Mihkel Kirves viskas 13 punkti.

Leedulane Paulius Petrilevicius, kes muidu on Pärnu meeskonna üks põhitegijatest, piirdus täna vaid nelja punkti ja ühe lauapalliga. Pärnu Sadama peatreener Heiko Rannula kutsus Petrileviciuse teise veerandi esimesel minutil pikaks ajaks pingile, kuna leedulane oli teinud neli isiklikku viga. Selleks ajaks polnud Petrilevicius sooritanud ainsatki pealeviset.

Šiauliai tulemuslikem mängija oli 25 punktiga David Dudzinski. Assem Marei toetas teda 16 punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles