Galerii: Jõõpre kool tähistas iseseisvuspäeva matkates

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jõõpre kool tähistas Eesti Vabariigi sünnipäeva õige mitu päeva: 23. veebruari aktuse muutis eriliseks kultuuriminister Indrek Saare külaskäik, 25. veebruaril suundus aga kogu tervist edendav kool matkale ja ühtlasi tutvuma Audru valla viie ettevõttega.

Esimese ja kolmanda klassi õpilased külastasid kohalikku küpsisevabrikut. „See on meie õpilaste hulgas tuntud kui heatahtlik sponsor,“ kirjeldas õpetaja Ülle Varik. Lapsed nägid küpsiste valmimise protsessi, said neid maitsta ja isegi kaasa osta.

Teise klassi õpilased sõitsid bussiga Lavassaarde, kus tutvusid sealse ettevõttega Biolan, mis toodab ja müüb looduslähedaseks kasvatamiseks ja haljasalade keskkonnasõbralikuks hoolduseks sobivaid tooteid ja keskkonnatooteid. Lapsed nautisid ka rongisõitu osaühingu Plokkturvas asjalike meestega.

„Õpilased said teada, et plokkturvast lõigatakse tootmisalal olevatest karjääriäärtest ja lõigatud plokid kuivavad looduslikul teel. Seejärel ladustatakse plokkturvas puitalustele ja virnastatakse auna ning kaetakse,“ kirjeldas õpetaja.

Enne külakeskuses klassiõhtu pidamist lustiti kohalikul looduslikul mäel.

4.–9. klassi õpilased võtsid ette kümne kilomeetri pikkuse matka, et tutvuda oma valla ettevõtetega Valmos ja Lasertool. „Need on ettevõtted, mis pakuvad tulevikus tööd ja leiba,“ lausus Varik.

Audru vallas Lemmetsa külas tegutsev Valmos kuulub maailma kasespoonitootjate esikolmikusse ja Lasertooli põhitegevusala on lehtmetallist, peamiselt alumiiniumist ja terasest toodete valmistamine maailma juhtivatele ettevõtetele, eelkõige auto-, rongi- ja energeetikatööstuses.

Kogu teekonda saatis päike. „Kui väsimus hakkas kallale kippuma, oli võimalus puhata ja keha kinnitada,“ rääkis Varik. „Meie kooli meesõpetajad olid toimetanud kohale värsked pirukad, saiakesed, morsi ja õunad.“

Variku jutu järgi oli see suurepärane päev värskes õhus, peale selle saadi ettevõtetest hulgaliselt teadmisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles