Sindis võib torustikuehitus alata

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sindi linna veeprojekti lepingutele kirjutasid alla OÜ Sindi Vee juhataja Ants Tormilind (vasakul) ja OÜ Water Seri juhatuse liige Argo Auväärt.
Sindi linna veeprojekti lepingutele kirjutasid alla OÜ Sindi Vee juhataja Ants Tormilind (vasakul) ja OÜ Water Seri juhatuse liige Argo Auväärt. Foto: Urmas Luik

OÜ Sindi Vee ja hanke võitnud ühispakkujate OÜ Water Ser Lääne-Eesti ja OÜ Water Ser Ehitusjuhtimise esindaja kirjutasid eile linnavalitsuses alla Sindi linna veeprojekti lepingutele.

See tähendab, et pärast poolt aastat sunnitud ootamist saab torustike ehitus lõpuks pihta hakata. Kokku on planeeritud ehitada või korda teha Sindi linnas ligemale 49 kilomeetrit vee- ja kanalisatsioonitorustikke, ehitada välja liitumispunktid ja rajada 16 reoveepumplat.

Vee ja kanalisatsiooniga varustatakse linna kõik need osad, kus see töö jäi eelmise etapiga neli aastat tagasi veel tegemata.

Sindi Vesi kuulutas riigihanke ehitustöövõtja leidmiseks välja käesoleva aasta aprillis.

Ehitusturul valitseva tiheda konkurentsi tõttu vaidlustati juulis väljakuulutatud hanketulemusi üheksa korda, kuna lepingust ilmajääjad üritasid vaidlustades hanketulemusi oma kasuks pöörata.

Selle tagajärjel on ehitusega alustamine viibinud pool aastat, mille tõttu elanikud on pidanud tsentraalset joogivett ja kanalisatsiooni kannatlikult ootama.

“Linnakodanikud tulevad tänava peal vastu ja võtavad nööbist kinni, et millal see vesi ja kanalisatsioon lõpuks tuleb. Neile on see suur probleem, sest sellest, et tuleb, on räägitud juba nii pikka aega,” tõdes Sindi linnapea Anu Vassvik.

Ehitustööd Sindi linnas algavad 2011. aastal ja peavad olema lõpetatud 2012. aasta hilissügiseks. Water Seri juhatuse liige Argo Auväärt lisas, et aasta esimestel kuudel jaanuaris, veebruaris, märtsis oleneb tööde intensiivsus ilmaoludest.

Sindi linnavalitsuse ehitusinseneri Vallo Vaargase sõnutsi on linna huvides, et ehitus häiriks elanikke võimalikult vähe ja tagatud oleks kiirabi- ja päästeautode juurdepääs.

Tööde maksumuseks on arvestatud 71 miljonit krooni ilma käibemaksuta. Sellest 78,5 protsenti katab Euroopa Liidu ühtekuuluvusfondi tagastamatu abi, ülejäänu finantseerivad Sindi Vesi ja Sindi linnavalitsus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles