Ehitaja sai Sauga silla rajamise jätkamiseks vee-erikasutusloa

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seoses Pärnu läänepoolse ümbersõidu rajamisega ehitatakse üle Sauga jõe uus sild.
Seoses Pärnu läänepoolse ümbersõidu rajamisega ehitatakse üle Sauga jõe uus sild. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Keskkonnaameti Pärnu-Viljandi regioon väljastas Läti ehitusfirmale SIA Binders vee-erikasutusloa, mis võimaldab jätkata sillaehitust Pärnumaal Sauga jõel, mille keskkonnainspektsioon novembri lõpus peatas.

Vee-erikasutusluba on vaja, et silla vaiatööde tegemiseks ehitada kaks ajutist poolsaart mõlemale kaldale. Vastavalt tingimustele peab vabaks jääma vähemalt 21 meetrit jõesängist.

Kunstsaarte vormistamiseks kasutatakse ajutist sulundseina ja puhast kruusa. Vaiade betoneerimine toimub metallist manteltorus betoonpumba abiga, mille eesmärk on välistada betooni sattumine jõkke. Pärast vaiatööde lõpetamist likvideeritakse kunstsaared ja taastatakse jõe kaldad endises ulatuses.

Töid tohib teha Binders 15. juunini.

Novembris avastas insepktsioon objekti kontrollimisel, et ehitaja on alustanud sulundseinte paigaldamist ja jõepõhja täitmist pinnasega, ehkki nõutav keskkonnaluba oli alles vormistamisel.

Keskkonnajärelevalveseadusest tulenevalt peatas keskkonnainspektsiooni Lääne regioon toona ebaseadusliku ehitustegevuse ja lubas vees tehtavaid töid jätkata pärast vee-erikasutusloa saamist.

Binders esitas taotluse vee-erikasutusloa saamiseks 17. novembril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles