Pärnu linn soovib spordihalli taastada võimalikult kiiresti

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varingus hävis sisuliselt täielikult spordihalli väike saal.
Varingus hävis sisuliselt täielikult spordihalli väike saal. Foto: Ants Liigus

Tänasel kohtumisel Pärnu linna, spordihoone omaniku ning kindlustusettevõtte esindajatega oli arutluse all lume raskuse all kasutuskõlbmatuks muutunud väikese saali taastamine ning suure saali kandekonstruktsioonide tugevdamine. Linnavalitsuse soov on spordihall esimesel võimalusel kasutajatele avada.

Kohtumisel lepiti kokku, et hoone omanik OÜ Steniard (AS Oma Ehitaja) esitab 7. jaanuariks spordihalli suure saali kahjustada saanud kandekonstruktsioonide tugevdamise projekti. Sisselangenud laega väikese saali koristustöödega alustatakse sel nädalal, teatas Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Maria Murakas-Ollo.

Spordihalli avamise eeldus on peale kahjustada saanud kandekonstruktsioonide taastamise katuse purunemise tagajärjel kannatada saanud sprinkler- ja autonoomse tuletõrjesüsteemi taastamine. Esialgsel hinnangul võib töödega lõpule jõuda 20. jaanuariks.

Väikese saali taastamise aeg sõltub kindlustusfirma ja ekspertiisi hinnangust ning taastamistööde maksumusest. Õnnetuse põhjuste ja kahju suuruse välja selgitamiseks on tellinud ekspertiisi nii linnavalitsus, hoone omanik OÜ Steniard kui If kindlustus.

„Minu seisukoht on, et väike saal küll taastatakse, kuid mitte algsel kujul,“ lisas linnapea Toomas Kivimägi.

Linn kasutab spordihalli kasutusvalduse alusel. Hoone omanik on hoonestusõiguse alusel OÜ Steniard. Kasutusvaldus hoonele ja kinnistule seati 2009. aastal ning see lõpeb 2015. aastal.

Spordihalli ehituse peatööettevõtja oli AS Oma Ehitaja ja projekteerija OÜ Inseneribüroo Märt Mõttus. Spordihalli ehituse omaniku poolset järelevalvet teostas OÜ PG Projekt.

Spordihallis toimunud treeningute ümber suunamisega tegelevad linnavalitsuse haridus- ja kultuuriosakond ning Pärnu linna spordikool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles