Palluritel tuleb kaks nädalat orvuelu

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpallipoistel oli Pärnu uues hallis palju treening- ja võistlustunde, mis tuleb nüüd mujalt leida.
Korvpallipoistel oli Pärnu uues hallis palju treening- ja võistlustunde, mis tuleb nüüd mujalt leida. Foto: Urmas Luik

Talvise Pärnu esindusaladel võrk- ja korvpallil on uue halli varingust tingitult ees kaks nädalat trenni- ja mängusaalide ristsõnamõistatust.

Võrk- ja korvpallurid ootasid linnavalitsuse eilset sõna või täpsemalt tärminit, millal neil on lootust suurde halli tagasi saada. Tuli otsus, et hall üritatakse taas avada hiljemalt 20. jaanuariks, ja ilmselt oli see tärmin ootajatele parima (optimistid lootsid juba selle nädala lõppu) ning väga kehva (et toestamine, põranda remont ja muu võtab aega kuid) vahepealne.

“Peab nüüd mõtlema, mis edasi saab,” ütles Pärnu võrkpalliklubi juhatusse kuuluv treener Andrei Ojamets.

Võrkpallureil on üks kriitiline kodumäng

Võrkpalli esindusmeeskond sai esmaspäeva õhtul korra treenida kesklinna koolide võimlas, aga teatavasti kestab seal pühapäevani Euroopa kuni 19aastaste noormeeste meistrivõistluste alagrupiturniir. “Esmaspäevast algab ju jälle kool koos oma kehalise tundidega, kesklinna võimlas on Helju Suti võrkpallitüdrukute trennid – kuhu siis nemad lähevad, kui suurest hallist tulijad neid välja suruma hakkavad,” küsis Ojamets. “Peame lahenduse leidma, töö ei tohi katkeda.”

Pärnu võrkpallinaiskond ja spordikooli tüdrukute võistkonnad on loomulikult praegu samasugused orvud kui võrk- ja korvpallimehed ning poisid. Helju Sutt ütles eile, et midagi on nad treeninguks siiski leidnud.

Eesti meistriliigas mängival Pärnu naiskonnal jaanuarikuu kodumänguks saaliga probleeme ei tule, sest 13. jaanuaril mängitakse Viljandis Metalliga ja 22. jaanuaril Pärnu kesklinna koolide võimlas TÜ/Eedeniga.

Pärnu võrkpallimeeskond mängib 9. jaanuaril Tartus Pere Leivaga, 15. jaanuaril tuleb neil võõrustada TTÜd. Millises võimlas, ja kas “hiljemalt 20. jaanuaril” võib tähendada ka suure võimla varasemat avamist ning mängu seal, on vara ennustada.

“Kesklinna võimla on küll mugav, aga klaasseintega ja harjumatu,” vihjas Ojamets.

Korvpalliklubi Pärnu president Mait Käbin ütles, et nemad kolisid hädaga Pärnu meeste korvpalliliiga ehk PMKL-i käes olevasse Kalurihalli, aga parim lahendus see ei ole.

Korvpallurid varjusid Kalurihalli

“Eks Kalurihallil ole ju oma graafik ja kui me nüüd meeste ning noortegruppidega sisse lendame, tekivad probleemid,” arvas Käbin. “Loodame PMKLi meestelt vastutulekut, aga ikkagi on küsimus, kes meie eest Kalurihallis maksab. Probleem on seegi, et sinna väikesed poisid eriti ei tule, nii oli mul eile vaid neli poissi trennis.”

Esindusmeeskonna mängugraafik on selline, et 8. jaanuaril mängitakse Raplas, 14. jaanuaril Valgas, 21. jaanuaril Rakveres ja 22. jaanuaril on loodetavasti Pärnu suure halli uksed jälle lahti ning Kalev/Cramoga saab taas õigel areenil mängida.

Käbin ütles, et nagu võrkpallurid oleks ka tema väga huvitatud Rabahalli taasavamisest – seal saaksid treenida nii noored kui esindusvõistkonnad. Paraku ei ole see, vaatamata faktile, et lumehangedesse mattunud Rabahallis hoiti lagunemise vältimiseks pidevalt 13-14 kraadi sooja sees, lihtne lahendada.

“KEKi kui Rabahalli peremehega saaksime ilmselt kaubale, aga päästeamet ei luba halli kasutada, sest seal puuduvad vastavad seadmed,” selgitas Pärnu võrkpalliklubi tegevjuht Reio Tilk. “Need maksavad ligi 70 000 krooni, ühe külma kuu kommunaalkulu on hallil 30 000 krooni kanti – kes maksaks? Võrkpalliklubil sellist raha ei ole.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles