Mark Soosaar kandideerib valimistel üksikkandidaadina

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Soosaar.
Mark Soosaar. Foto: Henn Soodla

Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda kuuluv riigikogu liige Mark Soosaar otsustas kandideerida kevadistel valimistel üksikkandidaadina parlamenti.

Soosaar ütles BNSile, et viib vabariigi valimiskomisjoni lähiajal avalduse, et kandideerida riigikogu valimistel üksikkandidaadina Pärnumaa valimisringkonnas.

Enda sõnul on ta saanud viimastel päevadel hulganisti kirju ja telefonikõnesid, mille kohaselt on oluliselt kasvanud inimeste soov näha riigikogus rohkem neid, kes ka tegelikult Pärnumaal elavad. "Kirjadest peegeldub pettumus, et erakonnad on saatnud maakonda esinumbriteks inimesi, kes on pärit mujalt. Samuti on kasvanud pettumus erakondades ning suurenenud usk üksikkandidaadi võimesse seista mitte üksnes maakonna, vaid ka riigi asjade eest," lausus Soosaar.

Soosaar märkis, et kuigi seaduse kohaselt pole riigikogu liige oma mandaadiga seotud, on üksikkandidaadi vastutus siiski oluliselt suurem kui erakonna nimekirja liikmetel. "Üksikkandidaat vastutab kogu naha ja karvadega nende tegude eest, mida ta Toompeal korda saadab, aga ka selle eest, kuidas ta igapäevaelus elab ja käitub. Viimane oli ka põhjus, miks mul polnud võimalik Sotsiaaldemokraatliku Erakonna nimekirjas kandideerida," ütles ta, viidates vaidlustele ringkonna esinumbriks saanud Epp Kloostri sobilikkuse üle valimistel kandideerida.

Soosaar jääb enda sõnul Sotsiaaldemokraatliku Erakonna liikmeks siiski edasi. "Vahel on sotsiaaldemokraatlikku maailmavaadet lihtsam kaitsta üksikuna kui erakonna nimekirjas," lisas ta.

Üksikkandidaadina on Soosaar valimistel osalenud ka 1999. aastal, mil ta kogus Pärnumaal 1661 häält. 2003. ja 2007. aasta valimistel kandideeris ta samas valimisringkonnas esmalt Keskerakonna ja seejärel Sotsiaaldemokraatliku Erakonna nimekirjas, kogus vastavalt 1525 ja 1347 häält ning osutus mõlemal korral valituks parlamenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles