Galerii: piketeerijad protestisid leivatehase sulgemise vastu

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piketeerijad avaldasid Pärnu leivatööstuse ees meelt kohaliku leivateo lõpetamise vastu.
Piketeerijad avaldasid Pärnu leivatööstuse ees meelt kohaliku leivateo lõpetamise vastu. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Täna pärastlõunal kogunes Pärnus uksed sulgeva leivatööstuse juurde ligi 150 piketeerijat, kes avaldasid pahameelt kohaliku leiva tootmise lõpetamise ja mitmekümne tehasetöölise koondamise vastu.

„Füüri-Rein välja,“ nõudsid piketeerijad Pärnu leivatööstuse omaniku Rein Kilgi ilmumist rahva ette, et ärimees selgitaks oma Tartu tehasega konkureeriva Pärnu tootmisüksuse sulgemisotsust, ent leivatehase omanikku polnud Pärnus.

Paljud piketeerijad avaldasid oma pahameelt ka Pärnu linnavalitsuse vastu, kes polevat kohaliku leivateo lõpetamise osas midagi ette võtnud.

Veidi üle poole tunni kestnud protestiürituse ajal liiklus Suur-Jõe tänava leivatööstuse juurde jääval tänavalõigul seisis.

Viimane Pärnu leib läheb ahju homme. AS Pere Leib Tootmise Pärnu tootmisüksus, mis varasemalt Cibuse nime kandis, kustutatakse toiduainetööstuse ettevõtete hulgast 26. jaanuaril.

Pärnu leivatööstuse sulgemise vastu võitleva survegrupi juht Mati Kuusk kutsus piketeerijaid 27. jaanuari keskpäevaks Pärnu linnavolikogu ette, kus rahvasaadikud arutavad eelnõu, mille järgi Pärnu linnavalitsus saaks ülesande leida võimalused ja lahendada leiva tootmise jätkamine Pärnu linnas.

Loe pikemalt homsest Pärnu Postimehest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles