Pärnus hukkus kaevu kukkunud noor naine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervise sanatooriumi läheduses jõe ääres asuvast ohtlikust august on lehetoimetust teavitatud varemgi.
Tervise sanatooriumi läheduses jõe ääres asuvast ohtlikust august on lehetoimetust teavitatud varemgi. Foto: Urmas Luik

Kolmapäeva pärastlõunal sai Pärnus Ringi tänava jõepoolse otsa ja Tervise sanatooriumi vahelisel tühermaal surma kaevu kukkunud noor naine.

Päästeteenistus sai kella 15.30 paiku teate, et inimene on kanalisatsioonikaevu kukkunud. Sündmuskohale sõitnud päästjad tõid kaevu kukkunud naise välja ja andsid üle kiirabile, teatas Lääne-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Sirle Matt.

Lääne prefektuuri pressiesindaja Kristi Kaisi teatel ei õnnestunud meedikutel naise elu päästa ja ta suri kiirabiautos.

Sanatooriumi Tervis lähistel asuv kaev varitseb möödujaid keset tühermaad läbivat jalgrada.

ASi Pärnu Vesi tootmisjuhi Lembitu Merdiku sõnutsi kaev  veefirmale ei kuulu ja peaks olema sanatooriumi oma.

ASi Sanatoorium Tervis juhatuse liige Jaan Ratnik ütles, et saatuslik kaev jääb Tervise kinnistult umbes 50 meetrit väljapoole, kuid on osa trassist, mis on kunagi ehitatud sanatooriumi tuletõrje veevõtusüsteemi jaoks. Kas trass ka praegu sanatooriumile kuulub, ei osanud Ratnik täna öelda.

Tema sõnutsi pole aastakümneid sanatoorimis töötanud majandusala inimesed trassist varem kuulnud.

Ratniku jutu järgi oli õnnetuskoha lähistel teinegi lahtine kaev, mille sanatooriumi töömehed kinni katsid. "Ilmselt on nendel kaevudel olnud kaaned, aga metallikratid on need minema viinud," arvas Ratnik. "Koostöös Pärnu Vee meestega paneme need homme statsionaarselt kinni. See tähendab, et sina keevitatakse kaaned peale."

Samast kaaneta kaevust, kus täna traagiline õnnetus juhtus, teavitas linnakodanik Pärnu Postimehe toimetust juba augusti viimastel päevadel.

Copy
Tagasi üles