Galerii: Pärnu oma leiva nõudjad pikettisid volikogu ees

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnavolikogu juures toimus pikett ja allkirjade kogumine Pärnu leiva toetuseks.
Pärnu linnavolikogu juures toimus pikett ja allkirjade kogumine Pärnu leiva toetuseks. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu linnavolikogu juurde kogunes täna keskpäevaks piketile poolsada vanemaealist pärnakat, et näidata oma pahameelt Pärnu leivatööstuse sulgemise ja ligi 50 töökoha kaotamise vastu ning avaldada toetust volikogus arutusel olnud eelnõule, mis näeb ette linnavalitsusele ülesande andmise võimaluste ja lahenduste leidmiseks leiva tootmise jätkamiseks Pärnu linnas.

Piketeerijate piiramisrõngasse sattus mitu istungile tõttavat linnavolikogu liiget, kellele häälekad linlased ärimees Rein Kilgile kuuluva leivatööstuse sulgemist ette heitsid.

Cibuse kauaaegse direktori Mati Kuuse eestveetav ühiskondlik survegrupp kogus allkirju linnavolikogule üle antud avaldusele, mille järgi allkirja andnud Pärnu linnavolikogu valijad toetavad leiva- ja pagaritööstuse taastamist Pärnus.

Kuusk ütles enne volikogu istungi algust, et eesmärk on avaldusele koguda 300 häält, mis on ligikaudu üks protsent Pärnu linna hääleõiguslikest kodanikest. Nii suurt hulka allkirju tal täna koguda ei õnnestunud – allkirja andsid vaid piketil osalenud.

Volikogus jäi Eino-Jüri Laarmanni sulest pärinev eelnõu napilt toetuseta. Selle vastu oli 11, poolt 10 ja erapooletuks jäi 4 saadikut. Istungilt puudus 8 linnavolinikku.

AS Pere Leib Tootmise suuromanik Rein Kilk lõpetas Pärnu leivatööstuses leiva ja saia küpsetamise eelmisel nädalal, sest leivategu toovat Pärnus firmale kahjumit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles