Telesaade „Reporter“ käitus Hillar Kohviga alatult

, Viinahaualt, Tori vallast
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telekaamera.
Telekaamera. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Minu lemmikreporter on Kanal 2- es kindlasti Urmo Tamm, kes hakkas mulle meeldima juba esimesest korrast, mil teda ekraanil koos seltskonnadiiva ja ELU 24 peatoimetaja Anu Saagimiga nägin ning see saatelõik oli ajakirja Just peiedest...

Ka teistes saatelõikudes on Urmo Tamm lahe olnud ning sellest tulenevalt otsustasin Urmo Tammega facebooki vahendusel kontakti otsida ning sooviks oli temaga intervjuu teha ning saatsin talle küsimuse, et ega tal pole plaanis päris saatejuhiks hakata või mingit teleprojekti plaanis?

Urmo vastas mulle kohe ning küsis „ega ometi Hillar Kohv Viinahaualt?“ ning peagi vahetasime ka oma mobiiltelefoni numbrid ning Urmo sõnas, et me võiks äkki koos midagi ette võtta?

20. jaanuaril Urmo Tamm helistas mulle ning juba oli ettepanek olemas, et teeks reedel 21. jaanuaril Tallinnas sellist liba- Väljalennu saadet, sest reedel salvestati Tallinnas ka päris Väljalennu saadet, mis eetris reedel, 28. jaanuaril. Olin nõus ning 21. jaanuaril algas sõit esmalt Viinahaualt Pärnu ning pilet maksis 1.92. Pärnus tuli oodata kella 9.45- ni, sest ennem Tallinna bussi ei välju ning see pilet maksis 7.70. Buss pidi Tallinnas olema kell 11.55, aga ta hilines, sest Vardi bussipeatuse juures tuli seista üle 10 minuti, sest seal oli liiklusavarii ning üks auto oli teelt välja sõitnud.

Kella 12.10 paiku olime Tallinnas ning seal Urmo Tamm mul autoga vastas ning sõitsime Kanal 2- te ning sealt tuli kaasa operaator Erki. Läksime ühele tänavale, kus ka tegeliku Väljalennu saate juht Kerttu Jukkum saadet salvestas ning sattusin ka tegelikku Väljalendu juttu ajama. Kerttu tegi ettepaneku mulle reisile minna, aga mina ei soovinud.

Mulle anti esmalt tavaline mikrofon kätte ning algus oli raske, sest paljud ei soovinud suhelda ning kes suhtles, see ei soovinud reisile minna. Peagi sain kätte juba Kanal 2- e logoga mikrofoni ning siis läks juba intervjuude tegemine paremini ning leidus mitu meest- naist, kes oleksid minuga reisile tulla soovinud. Leppisime Urmo ja Erkiga kokku, et kui inimene juba tõeliselt tahab reisile tulla, et siis tulevad mängu lisatingimused, et näiteks tuleb Hillar Kohviga seal kaugel Hurgadas(kuidas see nini kirjutatakse, ei tea) ühes toas ja ühes voodis magada ning massaaži teha ning tagasisõit on juba tema kulul. Räägitud sai sedagi, et teine võistleja on superstaar Anne Veski, kes samuti kaaslast otsib ning kumb meist ennem lennujaama „Väljalend“ sildile jõuab, on võitja. Nalja sai igatahes kõvasti. Salvestuse lõpetasime lauluga“Jätke võtmed väljapoole“ ning parajasti sattus sel ajal filmimiskohale üks väga pikk valget värvi  limusiin ning üks pruutpaar tuli autost välja ning nende pulmaliste taustal sai võttepäev lõpetatud ning kella 15.15 paiku sõidutas Urmo Tamm mind bussijaama ning sõit algas Pärnu tagasi. Kahju, et aega oli vaid napp 3 tundi, sest palju asju jäi filmimata. Mul oleks olnud ilmselt Tallinnas ka öömaja võimalus noortekodus „Kodu Paik“, sest seal olen ma varemgi ööbinud tänu juhataja Tiina Koidule, kes on väga südamlik ja tore daam, aga ei tahtnud eelnevalt kokkuleppimata tüli tegema hakata.

Mulle jättis see teletöö väga hea mulje ning mul õnnestus seega oma lemmikreporter Urmo Tammega lemmiksaatele Reporter saatelõiku teha ning ka Väljalend on minu lemmiksaade, sest seda olen vaadanud alati.

Mul on palju uusi mõtteid juba ka uute saatelõikude tegemiseks, aga näis mida Kanal 2 arvab?

Aga kuidas käitus Reporter minu tegelikult?

Minust saatelõik pidi eetrisse minema Reporteri saates, ent paraku teatas Urmo Tamm hiljem mulle, et minu näitamise oli nende ülemus teleris ära keelanud (kas Ivar Vigla või Erki Berends, ma ei tea)

See teade vihastas minu küll välja, sest kui oleks sellist alatut käitumist ette teadnud, poleks ma läinud showd tegema, sest mingi teisejärguline bäckraundi laulja või taustatantsija ma pole, et mingis „kommentaariumis“ näitamiseks olla.

Kui arvestada sellega, et saatest saatesse on Reporteris näidatavateks tegelasteks joodikud, litsid, süstla otsas“istuvad“ narkarid ja muu taoline kraam ning neid sobib teleekraanil näidata, aga Hillar Kohvi mitte, olen sõnatu!

Saatsin pöördumised ka nii Urmas Orule kui ka Olle Mirmele, aga siiani pole mingit vastust tulnud.

Olen imestanud sellegi üle, et näiteks „Prohvet“ Priskilla Mändmetsast on Kanal 2 ekraanil pea iga kuu ning vahel veel mitu korda kuus. Mis toimub, ma küsin?!

Kõik muu „kraam“ sobib näitamiseks Kanal 2- e  ekraanile, aga mina mitte.

Mis selles Reporteris siis vaadata ongi?

Kui on vaja mingeid reportereid saata välismaale, siis korraldatakse mingeid totraid gallupeid küsimustega a`la „kui teile meeldib ennast ise rahuldada, siis helistage...“, „kui teile meeldib partneriga seks“, siis helistage...

Üks vaataja saab mingi summa raha ka, aga kui palju teenib Reporter sellega?

Tihtilugu jooksevad näidatavad lood kokku ning „saates tulekul“ kõll on iga natukese aja tagant.

Sellisel Reporteril oleks aeg uuendustele minna ning ka need keelavad „füürer- ülemused“ minema lüüa, et asi päris fuckiks kätte ei läheks.

Urmo Tammega teeksin lugusid ka edaspidi, aga siis peaksid need idiootidest ülemused sealt Reporterist kaduma!

Minust see video „Väljalennu“ teemal pandi Reporteriveebi üles reedel, 28. jaanuaril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles