Sindi vanim elanik tähistas 103. sünnipäeva

Raido Keskküla
, Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sindi vanim elanik Marta Jaagussaar tähistas oma 103. sünnipäeva.
Sindi vanim elanik Marta Jaagussaar tähistas oma 103. sünnipäeva. Foto: Sindi linnavalitsus

Sindi linna vanim elanik Marta Jaagussaar tähistas laupäeval oma 103. sünnipäeva.

Väärika tähtpäeva puhul käisid vanamemme õnnitlemas sugulased ja sõbrad-tuttavad ning nende seas Sindi linnapea Anu Vassvik, teatas Sindi linnavalitsuse teabespetsialist Viktor Kaarneem.

Marta Jaagusaarel oli hea meel nii kauni lillekimbu kui linnapea küpsetatud ahjusooja koogi üle, eriti aga, et teda ikka meeles peetakse.

Õdusas õhkkonnas kohvilaua taga meenutas ta oma lapsepõlve ja noorusaastaid.

Marta Jaagussaar sündis 5. veebruaril 1908. aastal Potsepa lähedal. Oma pika elu jooksul on ta teinud vaid rasket talutööd. Isa langes tal Esimeses ilmasõjas ja majapidamine jäi tema ema kanda.

Juba kuueaastasena pidi ta esimest korda karja minema, samuti on ta adra taga põldu kündnud, loomade talitamisest rääkimata. Kooliaastad jäid lühikeseks ja õppida oleks Marta Jaagussaar küll edasi tahtnud, aga talutööd vajasid tegemist.

Hiljem elas Marta oma mehe talus Riisal ja alates 1958. aastast on ta Sindi linna elanik, kus samuti pidas koduloomi ja tegi põllutööd. Tänu rammusale maatoidule ja huumorimeelele ongi ta nii vanaks elanud, arvas vanamemm. Tema vitaalsust ja naljasoont võivad nooremad vaid kadestada. „Kogu elu olen rasket põllutööd teinud, aga pole raske olnudki,“ arvas memm.

Marta Jaagussaare arvates on praegu on kõige raskem. Silmanägemine on viimased kolm aastat nii halb olnud, et ei näe enam sukka kududa. Mitte midagi tegemine olla kõige raskem.

Rõõmu teeb memmele see, et tema käe all on üles kasvanud nii tütretütar kui neljas põlv, tütre tütretütar on juba seitsmeteistkümneaastane. „Ma lubasin elada 150aastaseks, eks te peate veel 47 korda mind vaatama tulema! Aga järgmisel aastal tulge kindlasti,“ ütles sünnipäevalaps külalistele hüvastijätuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles