Valitsus kinnitas Liivi lahe kalapüügikvoodid

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Räimed.
Räimed. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Valitsus kiits heaks määruse muudatused, millega kehtestatakse tänavused kutselise kalapüügi kvoodid Liivi lahel ja teistel veekogudel nii kalalaeva kui kaluri kalapüügiloa alusel püüdjatele.

Erinevalt 2010. aastast kehtestatakse selleks aastaks lisaks räimekvoodid jaotamiseks Liivi lahe ning Läänemere keskosa ja Soome lahe piirkonna vahel, kusjuures Liivi lahel jaotatakse räimekvoot Saare ja Pärnu maakonna kalurite vahel.

Määruses on Liivi lahe rannapüügi kvoodist 1% jäetud varuks sügispüügiks ning ülejäänu jagatakse nii, et Pärnumaa kaluritele jääb püüda 93% ja Saaremaa kaluritele 7% räime kvoodist.

Euroopa Liidu nõukogu määruse kohaselt on Eesti 2011. aasta räimepüügi kogumaht 28 877 tonni, sellest võib Liivi lahes püüda 16 809 tonni.

Räime püügikvoot Läänemere keskosas vähenes eelmise aastaga võrreldes 2130 tonni võrra, Liivi lahes jäi kvoot samaks.

Kilupüügi kogumahuks on 33 077 tonni, kusjuures 2010. aastal oli see 43 522 tonni.

Tursapüügi kogumaht on kokku 1502 tonni, millest võib Läänemere idaosas püüda 1320 tonni ja lääneosas 182 tonni. Võrreldes 2010. aastaga, suurenevad tursa püügivõimalused kokku 183 tonni võrra.

Samuti sätestatakse määrusega väljaspool Läänemerd kalalaeva kalapüügiloa alusel need kalapüügivõimalused, mida rahvusvahelised kalandusorganisatsioonid ja Euroopa Liit ei reguleeri. Need kalapüügivõimalused jäid eelmise aasataga võrreldes samaks.

Lõhet on Eesti kaluritel Soome lahest võimalik püüda 1581 isendit ja Läänemere avaosast 5267 isendit. 2011. aasta Soome lahe lõhe püügivõimalused jäeti 2010. aasta tasemele, kuid Läänemere avaosa püügivõimalusi vähendati 930 isendi võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles