Lottemaa ja Audru ringraja ehitus võib alata

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Audru ringrada.
Audru ringrada. Foto: Urmas Luik

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) otsustas täna anda Pärnumaa konkurentsivõime tugevdamiseks Euroopa regionaalarengu fondist Lottemaa ehitamiseks 49,8 ja Audru ringraja ümberehitamiseks 50 miljonit krooni.

Lottemaa teemapark on kavas ehitada Pärnust nelja kilomeetri kaugusele Uulu linnaku kinnistule. Teemapargi ehitamiseks on kavandatud ligi 57 miljonit krooni, park kavatsetakse valmis ehitada 2012. aasta augustiks.

Lottemaa sihtgrupiks on planeeritud lapsed vanuses kolm kuni 12 aastat, külastajate arvuks prognoositakse vähemalt 60 000 inimest aastas, kellest 12 000 on välisturistid. Lottemaa aitab luua 49 otsest töökohta, millest viis on aastaringsed.

Lottemaa teemapargi territooriumile on kavas ehitada pääsla, kioskid, Mini-Leiutajateküla, nelja ja poole korruseline Lotte maja, kahekorruselised Bruno ja Giovanni majad ning ühekorruseline Jäneste maja, Oskari kuur ja Sigade maja. Peale nende rajatakse veski, administratiivhoone ja söökla, vaatetorn, matkarada, onnid, maisipulkade masin, purskkaev, laadaplats, kohvik, skulptuuripark, lennumasin jne. Parkla mahutab kuni 450 autot ja kümme bussi.

Audru ringrajast on kavas selle aasta novembri lõpuks teha FIA Grade 3 nõuetele vastav ringrajakompleks. Kompleksi rajatakse 3,3 km ringrada, rallikrossirada, supermoto rada, teenindushoone ja tribüünid, sissepääsusüsteemid, trass ja kommunikatsioonid, müratõkked ja piirded, kliendiparklad ja ligipääsuteed ning tegevusväljak lastele.

2011. aasta juulis on arendatavasse keskusesse kavandatud Vormel Renault NEZ (Põhja-Euroopa tsoon) osavõistlus. Keskuse külastajate arv on eeskätt rahvusvahelise tähtsusega võistluste tõttu väga kõrge - ligi 90 000 külastajat aastas, neist ligi 21 000 väliskülastajat, kellele Eesti külastamise ajendiks ja reisi peamiseks eesmärgiks on just Audru ringrajal toimuva võistluse külastamine.

EASi toetusele lisab seitse ettevõtjat 13,3 miljonit krooni. Ringraja ehitusdokumentatsioon on valmis ja peagi kavatsetakse Audru ringraja uuendamiseks ehitushange välja kuulutada.

Lottemaa 7,7 miljoni krooni suurune omafinantseering laenatakse pangast, mis on teemapargi tasuvuse juba läbi analüüsinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles