Kadri Simson: kahju, et Keskerakonnast pääseb riigikokku sel korral vaid üks saadik

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson.
Kadri Simson. Foto: Peeter Langovits

Keskerakonna esinumbrina Pärnumaal 3858 häälega siinses valimisringkonnas teise tulemuse teinud Kadri Simsoni sõnutsi on tal kahju, et lõppenud valimistel pääseb Pärnumaalt Keskerakonna nimekirjas riigikogusse vaid tema üksi.

„Isiklikult on mul südamest sellest kahju. Meie nimekirjas oli rohkem kui paar-kolm inimest, kes oleksid võinud riigikogus Pärnumaad esindada,“ märkis Simson.

Simson kogus eelmistel riigikogu valimistel 2008 häält. Isiklike häälte juurdekasvu peamise põhjusena näeb Simson seda, et eelmiste valimiste teise numbri staatus asendus nüüd esinumbri omaga ja erakonnale antud hääled laekusid sel korral tema kontole.

Võrreldes eelmiste valimistega, jäi Keskerakonna toetajaid Pärnumaal ligi 1800 võrra vähemaks. „Üks põhjusi on selles, et kulutasime kampaaniale sel korral vähem kui teised erakonnad,“ kommenteeris Simson partei toetuse langust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles