Üksikkandidaat Heiki Merirand sattus politsei huviorbiiti

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalur Heiki Merirand üritas riigikokku pääseda üksikkandidaadina.
Kalur Heiki Merirand üritas riigikokku pääseda üksikkandidaadina. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Kaks aastat tagasi kohalikel valimistel valimistulemust vaidlustada üritanud Heiki Merirand, kes kandideeris äsjalõppenud riigikogu valimistel üksikkandidaadina, sattus pühapäeval politsei huviorbiiti, sest väidetavalt üritas mees Audru vallas Lindi valimisjaoskonnas suunata inimesi enda poolt hääletama.

Pärnu maakonna valimiskomisjoni esimehe Rita Kosenkraniuse sõnutsi teatas Lindil asunud valimisjaoskonna esimees pühapäeval, et valimistel kandideeriv Merirand annab otse jaoskonnas valijate juhtnööre, kuidas hääletada.

Valimiskomisjon edastas info politseile, kes läks Lindile toimuvat kontrollima. Rikkumist valimisjaoskonnas politsei siiski ei avastanud ja süüteomenetlust ei alustanud.

„Politsei vestles kandidaadi ja nendega, kellel mees oli väidetavalt palunud enda poolt valida, kuid sellel hetkel selline teguviis kinnitust ei leidnud,“ teatas Lääne prefektuuri pressiesindaja Hedy Tammeleht.   

2009. aasta kohalike omavalitsuste valimistel Audru vallas Sotsiaaldemokraatliku Erakonna nimekirjas kandideerinud ja vaatlejana osalenud Merirand esitas üle-eelmisel sügisel Pärnu maakonna valimiskomisjonile ja hiljem vabariigi valimiskomisjonile kaebuse, mille kohaselt oleks ta pidanud saama rohkem hääli. Samuti kaebas kandidaat selle üle, et tal ei võimaldatud allkirjastada jaoskonnakomisjoni hääletamistulemuste protokolli. Veel taotles mees Audru vallas kordushääletuse korraldamist.

Nii kohalik kui vabariigi valimiskomisjon jättis pärnumaalase kaebuse rahuldamata.

Sotsiaaldemokraatlik Erakond viskas pärast seda Meriranna ebaväärika käitumise ja partei maine kahjustamise pärast oma ridadest välja.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles