Pärnu otsib volikogu esimeest ja abilinnapead

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annely Akkermann.
Annely Akkermann. Foto: PP

Pärnu linnavolikogu aprillikuu istung tõotab tulla põnev: peale uue rahanduse abilinnapea kinnitamise võidakse seal valida volikogu järgmine esimees.

Koalitsioonilepingu järgi kuulub volikogu esimehe koht Toomas Kivimägi valimisliidule ja rahanduse abilinnapea koht Isamaa ja Res Publica Liidule (IRL). Kuigi leidub neidki, kes sooviksid kohtade ümberjagamist, näib enamik võimuliidust pooldavat seda, et igaüks mehitab oma kohad ise ja abilinnapeade senised funktsioonid jäävad samaks.

Aasta hakkab täis saama

Kivimägi valimisliidus kandideerinud Cardo Remmeli töötamine nii volikogu esimehena kui linnale kuuluva taastusravikeskuse Estonia juhatajana on tekitanud võimuliidus pingeid.

Eelmise aasta mais lubas linnapea Toomas Kivimägi, et hiljemalt aasta pärast peaks volikogu esimehe ja linnaettevõtete juhatajate ametikoht olema üksteisest lahutatud.

Esmaspäeval ütles Kivimägi valimisliitu esindav abilinnapea Romek Kosenkranius, et seda teemat arutab kuu lõpus kogunev koalitsiooninõukogu. “Praegu ma ei kommenteeri, kuidas me kavatseme seda lahendada,” lausus Kosenkranius.

Küsimusele, kas ta eelistab töötada volikogu esimehena või Estonia juhatajana, vastas Remmel eile, et ta ei tahaks veel öelda seda ega teist. “Mina pole kellegagi seda teemat arutanud,” sõnas ta. Estonia nõukogu kinnitas Remmeli eelmisel aastal ametisse kolmeks aastaks.

Suursild jääb Audrusse

IRL kavatses uueks rahanduse abilinnapeaks esitada Audru vallavolikogu esimehe Siim Suursilla, kes praegu on otsustanud abilinnapea kohta mitte vastu võtta.

Suursild sõnas, et ta konsulteeris oma võitluskaaslastega Audru vallas ja üheskoos leiti, et mõistlikum oleks tal Audrus jätkata ja olla keerulisel ajal toeks vallajuhtimisel.

“Pean tänama oma valijaid Audrus, kes andsid mulle äärmiselt tugeva mandaadi nii riigikogu kui kohalikel valimistel. Et mitte petta nende ootusi ja lootusi, leian, et on mõistlik jätkata Audru toimetamiste ja tegemistega,” põhjendas Suursild.

Suursild märkis, et tema Pärnu abilinnapeaks minek oli valimiskampaania ajal küll IRLis mõttemänguna üleval, kuid kui reaalsus kätte jõudis, lekkis info avalikkusele enne, kui seda tõsisemalt arutada jõuti. Suursillast kui oma järglasest rääkis valimisööl riigikogusse valitud Annely Akkermann.

Esmaspäeval ütles Akkermann, et Suursild tõepoolest mõtleb veel ja nad on asunud teisigi kandidaate otsima. Toimetuse andmetel peab IRL läbirääkimisi mitme kandidaadiga ja valiku langetab erakonna linnaorganisatsiooni nõukogu aprilli esimesel nädalal.

Peale abilinnapea kandidaadi kinnitamise valib Pärnu organisatsioon uue esimehe, Akkermann jääb Pärnumaa organisatsiooni juhtima.

“Meil on tihe rebimine erakonna sees. Ago Kalmer võib-olla tuleb linnaorganisatsiooni esimeheks ja abilinnapeaks,” lausus Akkermann linnavalitsuse esmaspäevasel pressikonverentsil.

Kalmer ütles, et ta kavatseb küll linnaorganisatsiooni juhatusse kandideerida, kuid abilinnapea koha taotlemise ettepanekut pole keegi talle teinud.

Kalmer rääkis, et kui erakond teda Estonia nõukogusse pakkus, teatas Kivimägi, et ettevõtte juhil peab olema võimalus oma meeskond komplekteerida. Olukord, kuidas tegevjuht omanikke valib, tundus talle kummalisena. “Sellise mõtte realiseerumine tundub ulmeline,” lausus Kalmer enda abilinnapeaks saamise väljavaadete kohta.

Kunagi Pärnu majanduse abilinnapeana töötanud Sarandi ütles, et temal ei ole olnud kavatsust rahanduse abilinnapeaks kandideerida. Ka IRLi volikogu esimehe kandidaat Peeter Prisk sõnas, et tema linnavalitsusse tööle ei lähe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles