Maanteeamet lõpetab lepingu Pärnu ümbersõidu ehitajaga

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu ümbersõidutee Tallinna maantee ja Lihula maantee vahelise lõigu ehitamine.
Pärnu ümbersõidutee Tallinna maantee ja Lihula maantee vahelise lõigu ehitamine. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Maanteeamet saatis Läti firma SIA Binders ja Eesti firma AS Koger&Partnerid esindajaile avalduse Pärnu ümbersõidu esimese ja teise etapi ehituslepingute lõpetamise kohta.

Samas alustab maanteeamet kohe uue ehitaja leidmiseks hankedokumentide ettevalmistamist ning loodab jõuda lepinguni hiljemalt tänavu augustis, teatas maanteeameti pressiesindaja Allan Kasesalu.

Maanteeameti otsuse Pärnu ümbersõidu esimese etapi, Ehitajate tee ja Pärnu ümbersõidu teise etapi, läänepoolse ühendustee ehituslepingute lõpetamiseks tingis asjaolu, et lepingupartnerist konsortsium SIA Bindersi juhtimisel oli töö Pärnu ümbersõidul katkestanud ning teatas kuu aega tagasi omapoolsest lepingu lõpetamisest, süüdistades maanteeametit lepingute rikkumises.

25. veebruaril selgitas maanteeamet oma vastukirjas, et ei ole lepinguid rikkunud ja nõuab ehitustegevuse jätkamist. 2. märtsil toimunud kohtumisel maanteeametiga teatasid ehitajate esindajad, et nad jäävad oma seisukohale kindlaks ega kavatse töid jätkata.

Maanteeamet sõlmis Pärnu ümbersõidu Ehitajate tee ehituslepingu 2009. aasta 23. septembril ja Läänepoolse ühendustee ehituslepingu 2009. aasta 3. novembril konsortsiumiga, mida juhtis AS Koger&Partnerid.

Möödunud aasta suvel sai konsortsiumi juhtivpartneriks SIA Binders.

Vastavalt lepingule pidi Ehitajate tee valmima tänavu sügisel ning läänepoolse ümbersõidu valmimise tähtaeg oli juba eelmise aasta 15. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles