IRL on Pärnus valimiseelsed põhimõtted unustanud

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Sarandi.
Raul Sarandi. Foto: Urmas Luik

Kohalike valimiste eel kutsus Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) ülejäänud kandidaate ühinema kokkuleppega, mille üks põhimõtetest oli välistada linnaettevõtete juhtide volikogusse kuulumine, nüüd aga istub Pärnu Haldusteenuste tegevjuht Raul Sarandi endiselt volikogus.

Kui Pärnu Postimees IRLi kuuluvalt Sarandilt küsis, kas ta kavatseb volikogu liikme kohalt tagasi astuda, vastas Sarandi, et seda IRLi lubadust koalitsioonileppesse ei pandud. “Kui võimuliit ei talita ühtmoodi, teeks me endale sellise tegevusega kahju,” leidis ta.

Sarandi kõrval kuuluvad linnaettevõtete juhtidest volikoguse Estonia juhataja Cardo Remmel (Toomas Kivimägi valimisliit) ja Garri Suuk (Keskerakond). Kui Sarandi tagasi astuks, tuleks volikogusse Ago Kalmer.

Muud IRLi valimiseelsed ettepanekud olid lõpetada volinike ja linnavalitsuse liikmete nimetamine tasustatavatele linnaettevõtete nõukogude liikmete kohtadele, linna eelarve tasakaalu viimine, valitsemiskulude vähendamine ja linnavalitsuse struktuuriaudit. Need on praegune võimuliit ellu viinud, ainsana ei suudeta loobuda sotsiaalsete töökohtade jagamisest.

Sarandi oli eelmises linnavolikogus üks linnaettevõtete juhtide volikogusse kuulumise peamisi vastaseid. Tema sõnade ja tegude lahknevusele juhtis tähelepanu ka keskerakondlane Ranno Künnap laupäevases Pärnu Postimehes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles