President teeb Pärnumaal kahepäevase ringsõidu

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilves.
Toomas Hendrik Ilves. Foto: PP

President Toomas Hendrik Ilves (pildil) alustab töönädalat kahepäevase ringsõiduga Pärnumaal, vahetud kohtumised on riigipeal kavas ettevõtjate, koolitajate ja omavalitsusjuhtidega ning turismi uuendaja 2010 tiitliga pärjatud Maarja-Magdaleena gildis.

Presidendi avalike suhete nõuniku Toomas Sildami kinnitusel alustab president esmaspäeva Pärnumaa kutsehariduskeskuses. Niidupargi õppehoone ja -tegevusega tutvumise järel kohtub ta õppeasutuse nõukogu liikmetega.

Niidupargi õppehoones vestleb riigipea ka maakonna omavalitsusjuhtidega. Sissejuhatuse teeb maavanem Andres Metsoja, järgneb ülevaade arendusprojektidest, sealhulgas Lottemaast, Audru ringrajast, ökomajast.

Pärnu kunstnikke ja käsitöölisi ühendava loomekeskuse MTÜ Maarja-Magdaleena Gildi külastamise järel huvitub president Pärnu linna hetkeseisust ja arengust, sellest kõnelevad maavanema kõrval linnavolikogu esimees Cardo Remmel ja abilinnapea Romek Kosenkranius.

Kalendrikevade esimesel päeval vaatab president oma silmaga üle Audru valla Lemmetsa küla kaks ettevõtet: Eesti kalapüügiühistu rajatud külmhoone ja auto- ning rongitööstusele metallitooteid valmistava AQ Lasertooli, Audru valla 2010. aasta parima ettevõtte.

Ringsõidu avapäev lõpeb Sauga valla Tammiste lasteaias, mis on aasta puitehitise konkursi auhinna aasta tehismaja 2010 võitja.

Teisipäev algab riigipeal Paikuse vallas Seljametsa külamajas, kus ta vestleb külaseltside esindajatega ja vaatab külamuuseumis väljapanekut.

Sindis tutvub president elastikniite tootva ettevõttega Fein-Elast Estonia OÜ, mille juhataja Urmas Mägi on Pärnumaa kõrgeima tunnustuse – vapimärgi vastne kavaler ja pälvis esimesena Eesti kaubandus-tööstuskoja Pärnu esinduse antud vastutustundliku ettevõtja aunimetuse.

Vändras huvitub riigipea tervisekeskusest ja elektroonikakomponente tootvast MS Balti Trafo OÜst, mis arengut silmas pidades nimetati Pärnumaa tõusvaks täheks 2010 ja Vändra alevi parimaks ettevõtteks. Kõrget külalist huvitab ka ökotoodete nišši täitev OÜ Vändra Leib, mis oma toodetele võib lisada Pärnumaa ettevõtlus- ja arenduskeskuse antud päritolu- ja kvaliteedimärgi Pärituult Pärnumaalt.

Kergu külakeskuses istuvad president Ilvesega vestlusringi Rohelise jõemaa koostöökogu, Pärnu lahe partnerluskogu ja Liivi lahe kalanduskogu esindajad. Leader-tegevusrühmade esindajate ümarlauaarutelule eelnevad ringkäik külakeskuses ja tutvumine Vändra valla Kaisma teeninduspunktiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles