Toomas Kivimägi: Pärnu Postimees otsib Teet Roosaarele asendajat

Toomas Kivimägi
, Pärnu linnapea
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Kivimägi.
Toomas Kivimägi. Foto: PP

Just nii võiksin mina pealkirjastada oma repliigi Teet Roosaare ja Anu Jürissoni spekulatsioonidest kubiseva Pärnu Postimehe kaaneloo eksitavat pealkirja ”Pärnu otsib volikogu esimeest ja abilinnapead” järgides.

Mis puudutab abilinnapead, siis selles osas on kõik enam-vähem korrektne, välja arvatud tõe pähe võetud nali Ago Kalmeri võimalikust asumisest abilinnapea kohale. Samuti väga segane ja rumal jutt, miks tema kandidatuur Estonia nõukogusse koalitsioonipartnerite toetust ei leidnud.

Tegelik põhjus, miks me ei saanud toetada Kalmeri asumist Estonia nõukogusse, on asjaolu, et tal on pooleli kohtuvaie Pärnu linnaga, kus ta taotleb Rääma tänava ääres transpordimaa tarbeks lõigatud siilu eest linnalt 6,2 miljonit krooni. Samal ajal kui aastast 2006 vastuvõetud Pärnu linnavalitsuse korraldus näeb ette kompensatsioonisummaks 105 000 krooni – vahe ”vaid” 59 korda (linna juristid peavad küsitavaks isegi viimati nimetatud summa maksmise põhjendatust).

Teine põhjus on Kalmerile kuuluv kinnisvara, mille baasil osutatakse osaliselt konkureerivat teenust Estoniaga. Kalmer ise küll otseselt sellega ei tegele, vaid tema kinnistu on selleks otstarbeks välja renditud. Ehk formaalselt on kõik JOKK, aga olles kinnistu omanik, on ta siiski seotud osapool. Just need kaks alust huvide konfliktiks on põhjus, miks me ei saanud toetada Ago Kalmeri kandidatuuri Estonia nõukogusse.

Asi läheb aga hoopis käest volikogu esimehe teemal. Mina ei tea, et Pärnule otsitaks uut volikogu esimeest. Mina ei otsi, Cardo Remmel ei otsi ja viimasel poolel aastal pole me seda teemat arutanud ka oma valimisliidus. Ent koalitsioonileppe kohaselt kuulub see koht just Toomas Kivimägi valimisliidule. Aga võib-olla turul keegi otsib ...

Möönan, et seekord mäletab Teet Roosaar õigesti minu pea aasta tagasi välja öeldud seisukohta – lahutada volikogu esimehe ja linnale kuuluva äriühingu juhatuse liikme ametikoht. Kusjuures peamine probleem minule on korraliku tasu saamine üheaegselt kahel linna tasustataval ameti- ja töökohal. Kuid me pole seda teemat veel arutanudki, kuivõrd linnale on palju tähtsamaid küsimusi. Pealegi on Remmel volikogu esimehe tööga hästi hakkama saanud, mistõttu meil pole mingit vajadust tormata.

Ent minu antud lubadus ei jää kalevi alla. Minu põhimõte on enda öeldut järgida. Leppisime Cardo Remmeliga kokku, et arutame seda küsimust pärast minu nädalast puhkust aprilli alguses. Seejärel jõuab see teema meie valimisliidu koosolekule. Siis on koht koalitsiooninõukogu, üldkoalitsiooni ja vajadusel volikogu tarvis. Muu hulgas jälgime, kuidas kulgeb abilinnapea koha mehitamine (või kuidas oleks sama vaste naisterahvast silmas pidades?) meie hea koalitsioonipartneri IRLi poolt.

Nõnda et kannatust. Volikogu esimeest ei otsita, vaid valitakse. See võib paari kuu jooksul päevakorda tulla, aga sellele on alternatiive. Maikuu volikoguks on asi klaar. Üks volikogu esimees korraga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles