Vändras säästab majarahvas eurosid soojuse arvelt

Silvia Paluoja
, Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Selgitustööd tuli ühistu liikmetega kaua teha, enne kui renoveerimisotsusega nõusse jäädi,” ütleb KÜ Eha juhatuse esimees Aili Laprik, kes Jaama 6 korrusmaja elanikega on seisnud alevi väljanägemise ning elukeskkonna parendamise eest.
“Selgitustööd tuli ühistu liikmetega kaua teha, enne kui renoveerimisotsusega nõusse jäädi,” ütleb KÜ Eha juhatuse esimees Aili Laprik, kes Jaama 6 korrusmaja elanikega on seisnud alevi väljanägemise ning elukeskkonna parendamise eest. Foto: Urmas Luik

Vändras on paarkümmend korteriühistut, mis jõudumööda elamuid korrastavad, ühena neist renoveeriti Jaama 6, kus soojustamise järel ja võrdluses läinud aasta veebruariga oli ainuüksi küttekulu kokkuhoid ligi 300 eurot.

Korteriühistu Eha juhatuse esimees Aili Laprik rääkis, et nende hallatav maja ehitati 1986. aastal Eesti põllumajandustehnika Vändra osakonna töötajatele. Pikast, 55 korteriga kolmekorruselisest silkaat- ja väikeplokkidest hoonest jääb KÜ Jaama hoolde 25 korteriga pool.

Kuigi aknad-uksed ja katuse oli 1995. aastast tegutsev ühistu jõudnud vahetada-remontida, ei hoidnud nõukogudeaegsed seinad ammu enam talvekülma kinni.

“Hakkasime rääkima, et vaja on maja välisseinad soojustada, selgitasime ühistu üldkoosolekul seda, esimene aasta läkski rääkimise peale,” ütleb Laprik ja tänab samal ajal õnne, et nii pikalt selgitustööd tuli teha, sest aeglaselt sõudes sattus töö ehituse madalhindade aega.

Viimasedki kõhklejad ühisnõusse pööratud, hakkas ühistu juhatus asju ajama.




Kredexi abiga korrastatud majad

KredExile laekus veebruari lõpuks kogu riigist üle 70 rekonstrueerimistoetuse taotluse summas üle 1,2 miljoni euro. Enim taotlejaid on Tallinnast.

Toetuse suhtes on jah-otsuse saanud 65 kortermaja, millest ühele eraldati 35, ülejäänutele 25 või 15 protsendi suurune toetus.

KredEx on 2010. aasta sügisest teinud rekonstrueerimistoetuse otsuseid üle 1,1 miljoni euro eest.

Andmed: KredEx

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles