Maanteeamet avaldas Pärnu ümbersõidu ehitushanke jätkamise eelteate

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitajate tee.
Ehitajate tee. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Maanteeamet avaldas neljapäeval Pärnu ümbersõidu Ehitajate tee ja läänepoolse ühendustee ehitushanke jätkamiseks eelteate, varem jätsid nende teelõikude rekonstrueerimise pooleli Läti firma SIA Binders ja Eesti AS Koger & Partnerid.

Hankega maanteeametis tegelev Kati Orgmets ütles BNSile, et amet tegeleb hankedokumentide ettevalmistusega ja soovib hanke välja kuulutada nii pea kui võimalik.

Eelteate järgi sisaldab Tallinna–Pärnu–Ikla maantee Pärnu ümbersõidu Ehitajate tee ehitus poolelioleval ehitusobjektil tööde jätkamist, teelõik asub kõnealuse maantee kilomeetritel 124,9–130,5.

Tööd sisaldava Tallinna maantee ja Ehitajate tee 5,8 kilomeetri pikkuse kaks pluss kaks eraldusribaga teelõigu ehituse jätkamist, 2,9 kilomeetri ulatuses kogujateede ehitust, üheksa kilomeetri ulatuses jalg- ja jalgrattateede ehitust, viie jalg- ja jalgrattatunneli ehituse jätkamist, 2,5 kilomeetri ulatuses müratõkete ehitust ning kommunikatsioonide ehituse jätkamist.

Läänepoolse ühendustee ehitus sisaldab poolelioleval ehitusobjektil tööde jätkamist Tallinna maantee ja Lihula maantee vahelisel 2,8 kilomeetri pikkusel üks pluss üks rajalisel teelõigul ja Lihula maantee 0,9 kilomeetri pikkusel kaks pluss kaks eraldusribaga teelõigul.

Samuti tuleb hanke võitjal teha töid ühe kilomeetri ulatuses ristuvatel teedel ja ringristmikel, kahel jalg- ja jalgrattatunneli ehitusel ning kommunikatsioonide rajamisel. Ehitada tuleb uus 70 meetri pikkune sild üle Sauga jõe, 0,2 kilomeetrit müratõkkeid ning 4,2 kilomeetrit jalg- ja jalgrattateid.

Maanteeameti teatel võtab tööde teostamine aega 13 kuud, tööde garantii kestus koos ehitusperioodiga on 73 kuud.Projekti kaasrahastab Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfond.

Maanteeamet sõlmis algselt Pärnu ümbersõidu Ehitajate tee ehituslepingu 2009. aasta 23. septembril ja läänepoolse ühendustee ehituslepingu 2009. aasta 3. novembril konsortsiumiga, mida juhtis Koger & Partnerid. Möödunud aasta suvel sai konsortsiumi juhtivpartneriks Binders.

Vastavalt lepingule pidi Ehitajate tee valmima tänavu sügisel ning läänepoolse ümbersõidu valmimise tähtaeg oli möödunud aasta 15. oktoobril. Selle aasta 16. märtsil saatis maanteeamet Bindersi ning Koger & Partnerite esindajatele avalduse Pärnu ümbersõidu Ehitajate tee ja läänepoolse ühenduse ehituslepingute lõpetamise kohta. Varem oli Binders teatanud, et loobub lepingute täitmisest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles