Volikogu esimeest ähvardab palgalangus

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volikogu esimees Cardo Remmel.
Volikogu esimees Cardo Remmel. Foto: Urmas Luik

Pärnu võimuliit hakkab täna õhtul arutama, kas volikogu esimehel Cardo Remmelil sobib korraga nii volikogu kui linnaettevõtet juhtida, üks võimalusi on Remmeli jätkamine oluliselt väiksema volikogu esimehe tasuga.

Remmel teenis läinud aastal korraga neljal kohal töötades 61 575 krooni kuus. Sellest 46 000 oli taastusravikeskuse Estonia juhatuse esimehe, 12 500 volikogu esimehe, 3000 Pärnumaa omavalitsuste liidu nõukogu esimehe ja 75 krooni Pärnu haigla nõukogu esimehe tasu.

“See on saadud tehtud töö eest, inimesel on mitu ametit,” ütles linnapea Toomas Kivimägi eile. “Ma pole taganenud lubadusest, et volikogu esimehe ja Estonia juhataja amet koos ei jätka, ning selle võrra olukord muutub.”

Kivimägi rääkis, et küsimust arutab nii valimisliit kui üldkoalitsioon ja kaalumisel on kolm ettepanekut. Neist kaks tähendavad, et Remmel loobub ühest või teisest ametist, ja kolmas on, et Remmel jätkab volikogu esimehena, kuid oluliselt väiksema tasuga.

”Viimasena nimetatud ettepaneku olen teinud mina Remmelile, mitte tema. Ajakirjanduse jaoks oleks puhas, kui ta loobuks ühest ametist, aga meil on kogemusi ka viletsa volikogu esimehega. Volikogu esimehe tööga on Remmel saanud hakkama,” selgitas Kivimägi.

Küsimusele, kas Estonia juhatajana pole Remmel hakkama saanud, vastas Kivimägi, et ta on mõnevõrra skeptiline Estonia nõukogu esimehe töö suhtes. ”Üsna suure tõenäosusega tuleb nõukogus muutusi,” lausus ta ja lisas, et seda, kas Remmel saab Estonia juhatajana hakkama, peaks ütlema ettevõtte nõukogu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles