Koostöö tihendas kultuurisidemeid

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johan Raudvere ja Toomas Kuter.
Johan Raudvere ja Toomas Kuter. Foto: Erakogu

Läinud nädalal toimus Valgevene akadeemilise muusikaakadeemia kontserdisaalis kammermuusika kontsert „Romansside maailmas“, kus Eesti, Lääne-Euroopa ja Vene heliloojate loomingut esitas laulja ja literaat Toomas Kuter.

Kontsertmeister oli rahvusvaheliste konkursside laureaat Johan Raudvere.

Kuter tõdes, et loominguline õhtu oli loogiline jätk senisele koostööle, mis sai alguse neli aastat tagasi toimunud kohtumisest Valgevene kultuuriesindajatega.

Pärnu VIII ooperipäevade raames õnnestus toona esimest korda Eestisse tuua Valgevene riiklik akadeemiline ooperi- ja balletiteater ning tänu loomekoostööle avanes siinsel ooperipublikul võimalus näha Borodini ooperit „Vürst Igor“, mida Eesti lavadel ei olnud mängitud üle 50 aasta.

Möödunud aasta juunis oli Kuteril au osaleda õhtujuhina Valgevene filharmoonia suures saalis ja Molodetšna kultuuripalees Eesti võidupühale pühendatud pidulikel kontsertidel.

On sümboolne, et kui eelmise aasta kevade hakul tuli Eestisse turneele kõrgetasemeline Valgevene kõrgema muusikakooli 60-liikmeline sümfooniaorkester, siis tänavuse kevadkontserdi andsid Eesti muusikud Valgevenes.

Kontserdireisi korraldas Valgevene riiklik muusikaakadeemia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles