Linnapea tahab volikogu esimehe tasu vähendada

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cardo Remmel.
Cardo Remmel. Foto: PP

Pärnu linnapea Toomas Kivimägi tegi koalitsiooni üldkoosolekul ettepaneku vähendada volikogu esimehe Cardo Remmeli 12 500 krooni suurust tasu 5000 kroonini kuus, volikogu esimehe ja linnaettevõtte juhataja ametikoha üksteisest lahutamist ta välja ei pakkunud.

2009. aasta lõpus Pärnu linnavolikogu esimeheks valitud Remmelist sai linnale kuuluva taastusraviettevõtte Estonia juhataja 2010. aasta 7. jaanuaril. Tema neljaks kuuks konkursita ametissenimetamist põhjendas Kivimägi sellega, et ettevõttes on juhtimiskriis.

20. mail 2010 otsustas Estonia nõukogu pikendada Remmeli lepingut 7. jaanuarini 2012, sest volikogu esimehe ametit auasjaks pidav Remmel soovis seda ja Estonia nõukogu oli tema tööga rahul.

Kuna üks koalitsioonipartneritest Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) taunis iseendale töö andmist ja soovis, et volikogu esimehe ja linnaettevõtte juhataja koht teineteisest lahutataks, lubas Kivimägi, et hiljemalt aasta pärast on need kaks kohta lahus.

Sellest seisukohast hakkas linnapea tänavu märtsis taganema, kirjutades 19. märtsi Pärnu Postimehes, et uue volikogu esimehe valimine võib päevakorda tulla, aga sellele on alternatiive. Esmaspäeval teatas Kivimägi, et üks võimalusi on Remmeli jätkamine volikogu esimehena, kuid oluliselt väiksema tasuga.

Nimetuks jääda soovinud võimuliidu liikmete jutu järgi rõhutas Kivimägi teisipäeva õhtul koalitsiooni üldkoosolekul, et volikogu esimehe koht on Kivimägi valimisliidu oma.

Kivimägi pakkus välja, et praegu 12 500 krooni kuus volikogu esimehe tasu saav Remmel võiks ühiskondlikus korras jätkata ja talle makstaks 5000 krooni kuus hüvitist. Kui volikogu linnapea ettepaneku järgi talitaks, väheneks Remmeli volikogust, Estoniast, Pärnumaa omavalitsuste liidust ja haiglast saadav kokku 61 575kroonine sissetulek kuus 54 075 kroonini, mis ei ületaks enam Kivimägi 55 217kroonist kuusissetulekut.

Ettepaneku üle diskussiooni ei tekkinud. “Midagi ei otsustatud, IRL tahtis aru pidada,” teatas Kivimägi sõnu vahendanud linnavalitsuse avalike suhete nõunik Maria Murakas-Ollo.

“Lubadus oli ikka selline, et ametikohad lahutatakse,” lausus üks võimuliidu liikmetest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles