Ehitajate teel ehitatakse kõigepealt välja tunnelid

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitajate teel ehitatakse esmalt välja tunnelid, et kaotada sõiduteelt liiklust häirivad poolkaared.
Ehitajate teel ehitatakse esmalt välja tunnelid, et kaotada sõiduteelt liiklust häirivad poolkaared. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Eile kohtus Pärnu linnapea Toomas Kivimägi maanteeameti peadirektori Tamur Tsäkkoga, et otsida lahendusi liiklusohutuse tagamisel ja liikluse normaliseerimisel ehitustandriks jääval Ehitajate teel.

Maanteeameti peadirektor ja linnapea olid ühte meelt, et on vältimatu kolme tunneli ehituse lõpule viimine ning nendest ülesõidu loomine võimalikult kiiresti (2-3 kuu jooksul) lihthanke korras, teatas Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Maria Murakas-Ollo. Tunnelite valmimise järel kaovad praegu teel olevad poolkaared, mis on liiklusohtlikkuse peamiseks põhjustajaks.

Lõppemas on hange tee hoolduse teostamiseks, mille alusel toimub olemasoleval teel ligikaudu 10 000 ruutmeetri ulatuses teekatte parandamine ja teekatte märgistamine. Vaja on täiendavalt paigaldada liiklusohutust tagavaid märkegi.

Nädala pärast toimub maanteeameti pressikonverents, mille raames saab täpsustada hangete tingimusi, tähtaegu ja edasisi töid Ehitajate tee lõigul.

„Kui õnnestub 2-3 kuu jooksul lõpuni ehitada kolm tunnelit ja ehitada tee nendest ülesõitmiseks, on loodud praegustes tingimustes miinimum, aga ka maksimum, mida võib väljaspool suurt hanget saavutada. Sellega on loodud sisuliselt tee remondi eelsed liiklusolud ja normaalne liiklus tagatud,“ ütles Kivimägi.

Kohtumisel tõdeti, et optimistliku prognoosi kohaselt taastuvad tööd kogu trassi ulatuses uue hanke alusel käesoleva aasta septembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles