Tootsi tahab briketitehase hoone alles jätta

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tootsi briketitehase hoone.
Tootsi briketitehase hoone. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Mai lõpus paneb Tootsi Turvas oma briketitööstuse kinni ja poolsada inimest jääb tööta, vallaelanikele töökohtade loomise kõrval mõeldakse aga sellelegi, mis saab ajaloolisest briketitehasest.

Et briketivabrik suure tõenäosusega uksed kinni paneb, oli teada juba mitu aastat tagasi. Nüüd on briketitootmise lõpp käega katsuda, aga ajaloolist hoonet ei taheta Tootsis kaugeltki lammutada lasta. Sellel on kohalikule rahvale suur emotsionaalne väärtus, sest mitu põlvkonda on seal töötanud, vahendasid ERRi teleuudised.

Pärnumaa ettevõtlus- ja arenduskeskus käis välja idee, et osa hoonest võiks muuseumiks saada. Eile arutati seda Pärnu maavanema Andres Metsoja juures ja 11. maiks peaks täpne kava valmis olema.

Tootsi vallavanem Kalev Kaljuste tunnistas, et praegu vana hoonega kindlat ideed pole.

Täna on Tootsis ettevõtluspäev. Kella üheks oodatakse Tootsi Turba kontorisse ettevõtjaid ja kõiki ettevõtlikke inimesi, kes on huvitatud ettevõtete rajamisest Tootsi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles