Kihnlased vaidlevad keskkonnaametiga kaitseala üle

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kormoranid Kihnu rannikul.
Kormoranid Kihnu rannikul. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Keskkonnaametis on valminud Kihnu laidude looduskaitseala määruse eelnõu, mis on kohalikes tekitanud suurt pahameelt, ennekõike kalurite survel on keskkonnaamet valmis kompromissideks.

Kihnu saare üldkogul oli enim emotsioone tekitav teema kavandatav Kihnu laidude looduskaitseala. Samal territooriumil on praegugi kaitse all viigerhülged, paljud linnuliigid ja laidude maastikuilme. Aga et enam ei oleks segadust ja kolme tüüpi looduskaitseobjektide asemel oleks üks selgete reeglitega ala, peabki keskkonnaamet Kihnu laidude looduskaitseala kehtestamist vajalikuks, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Kihnlased on vastu, sest eelnõu koostati nendega nõu pidamata ja see seaks neile piiranguid. Näiteks, et mitte linde segada, ei tohiks nad piiranguvööndis kala püüda 15. aprillist 15. juulini.

Eelnõu koostanud keskkonnaametnikud ei osanud kihnlaste nii jõulist vastasseisu oodata. Ka kirjalikult tuli plaani kohta hulk ennekõike kalurite ettepanekuid, kus soovitakse sihtkaitsevööndite vähendamist ja piiranguvööndi ärajätmist.

Kihnu laidude kaitseala loomisest keskkonnaamet ei tagane, aga enne kui asjaga edasi minna, korraldatakse Kihnus veel üks avalik koosolek, kus kõik vaidlusalused punktid taas läbi arutatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles