Kaupo Meiel: Kevad? Suvi pigem

Kaupo Meiel
, arvamustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres G. Adamson

Nädala lõpuks läks ilm nii soojaks, et tegu polnud enam lihtsalt kevade, vaid suisa suure suvega, ning joped-mantlid vahetusid vähimagi üleminekuta T-särgi vastu.

Eks oleme seda väärt, sest taas on üks pikk ja lumine talv üle elatud.

Tõeliselt kauniks ja pühalikuks muutsid nädalalõpu nii ülestõusmispühad kui esimest korda tähistatud Pärnu päev, rääkimata väiksematest vabaõhuolengutest. Suuremates kauplustes seisid kümned inimesed juba neljapäeval järjekorras, et šašlõkki, liha, vorstikesi ja grillsütt osta.

Eramurajoonide kohal hõljus suvekuulutajana grillimise peibutav hõng.

Need kõrtsid ja toitlustusasutused, kel korralik visioon oma tegevusest ja ärivaist, olid lõppenud nädalavahetuseks juba terrassid õigesse kohta pannud ning nautisid esimese suvise nädalavahetuse vilju ja kasumit, millel aitasid kasvada nii linnas liikuvad kodanikud kui munapühiselt ülisuured turistide hordid.

Nüüd on ukse ees maikuu ja peagi lähevad puud lehte, päris suveni on jäänud mõni nädal, kuid tunne on juba õige.

Ainus mälestusmärk lõppenud talvele – jõe äärde püstitatud ülisuur lumememm – on moondunud üsna hirmuäratavaks tumedaks lumekäkiks, kuid küll sulab seegi viimane ammu värskuse kaotanud lumehunnik viimaks ära. Jaanipäevaks ehk ikka.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles